dinsdag 5 maart 2024

Sensation Island - Thysia Huisman

Titel: Sensation Island, Achter de schermen 1
Auteur: Thysia Huisman
Uitgever: Xander Uitgevers
Genre: Thriller
Verschenen: Februari 2024
Beschikbaar: Paperback en Ebook
ISBN: 9789401621205 en 9789401621229
NUR: 332
Pagina’s: 319


De pijnlijke stilte die volgt, wordt alleen overstemd door de kolkende golven die uit elkaar spatten tegen de steile rotswand in de diepte onder ons. Wat kun je verder nog zeggen als de waarheid zo smerig is?


Sensation Island ooit de het kijkcijferkanon van Vulpo, het levenswerk van producent Kat de Groot. De populariteit van de realityshow loopt af en Kat is vastbesloten om van dit seizoen het allerbeste ooit te maken. Hiervoor trekt ze alles uit de kast, een tropisch eiland in Maleisië, een grote crew, zorgvuldig geselecteerde deelnemers en gruwelijke spelelementen onder barbaarse omstandigheden.

Ik kan niet wachten om nader ingewijd te worden in de wondere wereld van Sensation Island. Goed of slecht... Elk interessant detail zal ik vastleggen met mijn pen.

Maar wat voert de nieuwe regisseur Puck in haar schild? Puck is namelijk niet wie ze zegt dat ze is, of nouja niet helemaal. Na een anonieme tip op de redactie gaat Puck undercover om de misstanden binnen het programma aan de kaak te stellen en reist mee af naar het eiland om daar in een persoonlijke hel te belanden.

Sensation Island is de Champions-League. Als je wilt meespelen, moet je de beste willen zijn.

Wanneer er plotseling een lichaam aanspoelt op het strand, komen de opnames in gevaar en dreigt de doodsteek voor het programma.

Door mijn hoofd dwarrelen duizenden gedachten als dikke sneeuwvlokken in een donkere winternacht kriskras door elkaar.

Hoever gaat een ieder om zijn of haar doel te bereiken? De deelnemers om te winnen? Kat om haar programma te redden? En Puck om haar missie succesvol te laten slagen?
Weet Puck haar taak te voltooien of slaat de eilandkoorts ook bij haar genadeloos toe?

Whatever it takes.

In 2020 debuteerde Thysia Huisman met Close-up, een autobiografisch boek. In februari 2024 verscheen haar derde boek, tevens haar eerste thriller Sensation Island.  Een jaar geleden ging ik Thysia volgen op Instagram, toen was zij net begonnen aan het manuscript van haar thriller en dat vond ik direct heel interessant, die moest ik lezen! Inmiddels heb ik haar boek gelezen, lees mee wat ik ervan vond...

Leuke weetjes; Thysia is al meer dan vijfentwintig jaar werkzaam in de televisiewereld, een onuitputtelijke bron aan inspiratie voor haar thrillers. Al hoop ik maar voor haar en haar collega’s dat het er niet zo aan toegaat als in haar boek.
Op Spotify is een playlist voor Sensation Island te vinden, voor als je in de sferen van het boek wilt komen.

Sensation Island is het eerste deel van de Achter de schermen reeks. De hoofdstukken van het verhaal worden om en om verteld vanuit hoofdpersonages Puck en Kat, hierdoor krijg je afwisselend een beeld vanuit de belevingswereld van beide vrouwen. En gaat van start met een intrigerende proloog die direct aanzet tot heel snel verder lezen.

Thysia Huisman heeft een heerlijke sensationele en een tikkeltje grimmige schrijfstijl waarmee ze ervoor zorgt dat het verhaal boeiend en vermakelijk en met veel vaart leest en je helemaal opgaat in de niets is wat het lijk(t) wereld van het paradijselijke eiland.

In Sensation Island maken we kennis met de jonge onderzoeksjournalist Puck en Koningin van het eiland Kat. De redactie van Fundum ontvangt een brief met daarin een schreeuwende hulpvraag, bij de populaire reality show Sensation Island worden veelvuldig grenzen overschreden. Tijdens de opnamen van het vorige seizoen heeft een kandidaat de deelname aan het programma bijna met de dood moeten bekopen. De maat is vol voor de anonieme briefschrijver, dit moet stoppen, de beerput moet open. Daar denkt Jim Vos, eigenaar van mediaconcern Vulpo anders over, alles voor de kijkcijfers! Hiervoor gaan ze over lijken, de tentakels van Vulpo rijken erg ver. Aan onderzoeksjournalist Puck de zware taak om deze misstanden te ontmantelen.

Realitygroentje Puck gaat op geheime missie en gaat undercover bij het spraakmakende programma als de nieuwe regisseur. Samen met de gigantische crew reist ze af naar een tropisch eiland aan de azuurblauwe zee, in Maleisië. Gewapend met haar speciale pen neemt zij zes weken lang een dubbelrol aan om belastend materiaal te verzamelen om Vulpo aan de schandpaal te kunnen nagelen.

De opnamen worden geleid door uitvoerend producent Kat, die vastberaden is om er het allerbeste seizoen ooit van te maken. Hiervoor trekt ze alles uit de kast, alles voor die briljante verhaallijn, de druk ligt namelijk wegens dalende kijkcijfers erg hoog. Een zorgvuldig geselecteerde cast en gruwelijke spelelementen onder barbaarse omstandigheden, moeten haar daarbij gaan helpen. Wanneer er een lichaam aanspoelt uit de verraderlijke zee, dreigen de opnames in gevaar te komen en zijn er pas echt troubles in paradise. Wordt dit de doodsteek voor het programma?

Eenmaal op het eiland beland Puck in haar persoonlijke hel, overleven in de ondoordringbare jungle van het onbewoonde eiland waar alle grenzen lijken te vervangen, vol machtsmisbruik, manipulatie en intriges, waarin iedereen te koop is, blijkt zoveel zwaarder dan ze ooit had kunnen bedenken. Zal de eilandkoorts ook bij haar genadeloos toeslaan? Weet Puck haar taak tot een goed einde te brengen en het eiland levend te verlaten of pleegt ze publieke zelfmoord en is haar carrière voorgoed voorbij?

Expeditie Robinson meets Temptation Island maakt Sensation Island, een sensationele, avontuurlijke en actuele thriller.
De verhaallijn is niet heel spannend, maar wel heel intrigerend en vermakelijk en staat garant voor een paar uur heerlijk leesplezier. De laatste jaren komt er steeds meer en meer naar buiten over de televisiewereld, een wereld vol grensoverschrijdend gedrag, machtsmisbruik, toxische manipulatie en wurgcontracten, daarmee is het een zeer actuele thriller te noemen.
In grimmige maar prachtige setting, met een vleugje erotiek komt het verhaal met een onvoorziene wending tot een spannende verrassende ontknoping.
Een gemêleerd gezelschap aan crew en kandidaten zorgt voor veel sensatie op het eiland. Hoever gaan de deelnemers om te winnen? En hoever gaat dictator Kat om haar levenswerk te beschermen? En troublemaker Puck voor het succesvol slagen van haar missie?
Over overleven in de breedste zin van het woord.

Met Sensation Island heeft Thysia Huisman een geslaagd thrillerdebuut neergezet. Expeditie Robinson meets Temptation Island maakt Sensation Island, een sensationele, avontuurlijke en actuele thriller. Vol toxische manipulatie en grensoverschrijdend gedrag en een gemêleerd gezelschap aan karakters. Niet heel spannend maar wel heel intrigerend en vermakelijk, garant voor heerlijk leesplezier. Ik kijk uit naar het volgende deel.

Zou jij mee willen doen aan een realityshow? En kijk je ernaar op tv?

Sensation Island, geslaagd thrillerdebuut, sensationele avontuurlijke zeer actuele thriller. Overleven in de breedste zin van het woord. Weet Puck haar missie te voltooien of slaat de eilandkoorts ook bij haar genadeloos toe?

Met dank aan Xander Uitgevers voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Omdat ik altijd al de jouwe was - Emma Anna

Titel:   Omdat ik altijd al de jouwe was Auteur:   Emma Anna Uitgever:   Emma Books Genre:   Age gap guardian romance Verschenen:   Maart 20...