maandag 8 april 2024

Vluchtroute - Eve W. Borghs

Titel: Vluchtroute
Auteur: Eve W. Borghs
Uitgever: MH Books
Genre: Romantische thriller, Romance suspense
Verschenen: Mei 2024
Beschikbaar: Paperback en Ebook
ISBN: 9789492792563
NUR: 343
Pagina’s: 388

Goodbye, my Bambi love!

Het begon zo mooi haar relatie met Stijn, tot de wolf in schaapskleren zijn intrede deed en hij veranderde in een monster. Jackie is haar leven niet zeker en leeft geïsoleerd om haar dierbaren te beschermen.

Deze nachtmerrie duurde nu al bijna twee jaar en wakker worden leek maar niet te lukken.

Na anderhalf jaar grijpt haar moeder in, ze vreest voor het leven van haar dochter. Ze ziet nog maar één uitweg uit deze ellende en bedenkt een krankzinnig plan. Waarvoor ze haar diepste geheim moet blootleggen en stuurt Jackie naar haar vader in Amerika.

Hij heeft alleen het empathisch vermogen van een slak en is bovendien ook nog een traag van begrip.

Daar zit ze dan aan de andere kant van de wereld, waar ze niemand kent, zelfs haar vader is een vreemde voor haar. Haar komst gooit alles overhoop. Weten ze het tij te keren? Lukt het Jackie om uit de hel die Stijn heet te ontsnappen? Of moet ze waakzaam zijn voor altijd?

Voor jou alles, farfallina. Echt alles.

Op 24 april debuteert Eve W. Borghs met haar romance suspense Vluchtroute bij uitgeverij MH Books. Ik mocht het boek voor verschijning al (proef)lezen van uitgeefster Miranda, iets wat ik met veel plezier heb gedaan. Bedankt voor het vertrouwen Miranda. MH Books heeft veel talent aan boord, ik was dan ook ontzettend nieuwsgierig naar haar nieuwste aanwinst. En debuten, ik ben er gek op. Lees met me mee...

Leuk weetje; Eve kreeg jaren geleden de tip om haar gedachtespinsels aan het papier toe te vertrouwen, ze zag er een beetje tegenop maar besloot de sprong te wagen. Het bracht zelfs een verloren passie bij haar naar boven. Miranda zag wel wat in het manuscript en Vluchtroute is het resultaat.

Vluchtroute bestaat uit 32 lange hoofdstukken geschreven in wisselend perspectief, waarin de hoofdrol is toebedeeld aan Jackie. Daarnaast zijn er stukken cursieve tekst met daarin schrijnende terugblikken naar het verleden. Het verhaal sluit af met een epiloog. Het verhaal gaat van start met een trigger warning omtrent huiselijk geweld.
Na het lezen van het eerste hoofdstuk kun je je nog geen enkel beeld vormen, waarheen de reis van Eve en Jackie zal gaan?

Een nieuwe schrijfster betekent ook een nieuwe schrijfstijl, een waar ik in het begin een beetje aan heb moeten wennen. Het verhaal en ik, we moesten even een drempeltje over en toen had ze me dan toch te pakken met haar aangrijpende, inlevende en vooral ontzettend meeslepende schrijfstijl. En vanaf dan wil je enkel nog doorlezen en moet je weten hoe dit gaat aflopen?

In Vluchtroute maken we kennis met moeder en dochter; Sara en Jacqueline (Jackie) Gijssen. Jackie groeide op bij haar moeder en heeft haar vader nooit gekend. Wanneer ze tijdens haar studie Stijn leert kennen, is dat het begin van alle ellende. Alles leek perfect tot hij heel langzaam steeds een beetje meer veranderde en zijn ware aard steeds meer naar buiten kwam en de wolf in schaapskleren zijn intrede deed. Manipulatie en dwang en het woord nee, staat niet in zijn woordenboek. Jackie is van hem en van niemand anders!
Na anderhalf jaar is de situatie uitzichtloos geworden. Haar leven is geruïneerd, ze leeft geïsoleerd om haar geliefden te beschermen en heeft alles op moeten geven. Ze moet constant op haar hoede zijn, want het gevaar ligt overal op de loer, dit is geen leven meer, maar Stijn gaat door tot de laatste klap.
Sara kan het niet langer meer aanzien en stuurt haar dochter naar haar vader in Amerika, als laatste redding om uit de hel te ontsnappen. Breken met het verleden, een nieuwe start aan de andere kant van de wereld, vechtend voor haar toekomst en bang voor wat komen gaat? Haar komst rakelt veel op, zit haar vader eigenlijk wel op haar te wachten?
Lukt het haar om uit de klauwen van Psycho Stijn te ontsnappen? En het tij te keren? Haar vrijheid terug te krijgen of moet ze waakzaam zijn voor altijd? En is de liefde nog wel voor haar weggelegd? Lukt het haar om haar hart opnieuw open te stellen en opnieuw lief te hebben?

Eve neemt je mee op de vlucht van Jackie naar Amerika. Een emotionele spannende reis over de impact en de onherroepelijke gevolgen van een toxische en gewelddadige relatie. In de klauwen van een psychopaat, waaruit ontkomen een praktisch onmogelijke opgave lijkt. Over liefde, loslaten, vriendschap, familie, huislijke geweld, diepgewortelde angst en verloren dromen, overlevingsdrang en het opnieuw (her)vinden van geluk. Zware thematiek op onroerende en spannende wijze verweven door het verhaal. Met een vleugje humor en romantiek. Vluchtroute heeft eigenlijk van alles wel iets in zich, roman, thriller en het psychologische aspect.

Vluchtroute is een lijfelijk boek geworden op alle fronten, een groot verhaal met een eveneens grote impact. Een slowburn waaraan ik in het begin echt even moest wennen en waarvoor ik mijn best heb moeten doen om er goed in te komen. Gaandeweg kwam het kantelpunt en begreep ik wat de uitgeefster in het manuscript heeft gezien en haar enthousiasme om het uit te willen geven. Laat je niet afschrikken door het formaat want dit boek is het waard om gelezen te worden, een beleving an sich.
Vluchtroute is als een diesel, het duurt even voor hij op gang komt maar eenmaal op temperatuur draait hij als een tierelier. Dan kruipt het verhaal onder de huid, komt de verrassing tevoorschijn en neemt het een sprint om tot explosie  te komen en ontstaat er een ontzettend meeslepend verhaal vol dreiging, spanning en ontwikkelingen, waardoor je de trage opstart zo weer bent vergeten.

Het verhaal kent veel personages, waarin Jackie er met de hoofdrol vandoor gaat en dit keer niet Gio. De verhaallijn en karakters zijn heel goed uitgewerkt, vol emotionele diepgang. De beschadigde maar o zo veerkrachtige eenentwintig jarige Jackie leeft noodgedwongen als kluizenaar en moet huis en haard verlaten om te vluchten voor haar levende nachtmerrie, haar alles verwoestende ex vriend Psycho-Stijn Klaassen. Met zijn ziekelijke obsessie voor Jackie. Helemaal op zichzelf aangewezen en met de littekens van haar verleden, in een vreemd land aan de andere kant van de wereld. Fysiek en mentaal totaal gebroken. Haar arme moeder Sara, die er alles voor over heeft om haar dochter te beschermen, zelfs het blootgeven van haar grootste geheim. Haar biologische vader Enzo en zijn vrouw Rachel (zo’n schatje), wiens levens helemaal overhoop gegooid worden. Lieve Gio(vanno) Diodato, 's werelds meest begeerde vrijgezel en wereldberoemd acteur. Samuel en Oliver, die zich over haar ontfermen als haar nieuwe familie. En love Carlos, de beste vriend van Enzo en zijn manusje van alles.

Met Vluchtroute heeft Eve W. Borghs een slowburn romance suspense neergezet. Een groots verhaal op alle fronten, met een diepe impact. Leest als een diesel, het duurt even voor hij op gang komt, maar eenmaal op temperatuur draait hij als een tierelier. Een meeslepend verhaal vol dreiging, spanning en ontwikkelingen wat onder de huid kruipt om vervolgens met een sprint tot explosie te komen.

Vluchtroute, meeslepende slowburn romance suspense, groots verhaal op alle fronten. Leest als een diesel, eenmaal op temperatuur draait hij als een tierelier. Weet Jackie te ontsnappen uit de hel die Stijn heet?

★1/2


Met dank aan uitgeverij MH Books voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dokters, diva's en driftbuien - Cynthia van de Velde

Titel:   Dokters, diva’s en driftbuien Auteur:   Cynthia van de Velde, Nanny op wereldreis deel 1 Uitgever:   MH Books Genre:   Feelgood rom...