dinsdag 30 januari 2024

Niet geschoten is altijd mis - Denise Meijer

Titel: Niet geschoten is altijd mis
Auteur: Denise Meijer
Uitgever: De Verhalenfabriek
Genre: Feelgood novelle
Verschenen: Januari 2024
Beschikbaar: Ebook
ISBN: 9789461098719
NUR: 343
Pagina’s: 100

Eind vorig jaar las ik met heel veel plezier Denise Meijer haar kerstverhaal Hopeloos verliefd in het kersthotel. Deze maand verscheen haar nieuwste Tussendoortje Niet geschoten is altijd mis bij uitgeverij De Verhalenfabriek. Na mijn eerste Denise Meijer was ik om en was dan ook heel benieuwd naar haar volgende verhaal. Lees mee wat ik ervan vind. 

Niet geschoten is altijd mis bestaat uit 21 hoofdstukken geschreven vanuit hoofdpersonage Femke.

Denise Meijer heeft een heerlijke eigen en vertrouwde schrijfstijl, beeldend en vol herkenning waardoor je de verhalen en personages zo voor je ziet, vol humor en vaart. Eenmaal begonnen moest ik geregeld hardop lachen en had ik het helaas ook zo weer uit.

Wat moet het fijn zijn om mijn zus te zijn en gewoon niet te weten hoe een datingapp werkt.

We maken kennis met Femke. Femke is begin dertig en heeft een mankementje, een rare tik, ze heeft bindingsangst en haar relaties duren doorgaans nooit langer dan een aantal maanden, hooguit een jaar, dan krijgt ze het op haar heupen en moet ze ervandoor. Maar dit keer zou het écht anders gaan, dit keer was het serieus en woonde ze zelfs samen. Helaas bleek Thomas toch haar droomprins niet te zijn en na de zoveelste relatiebreuk belandde ze zelfs bijna op straat. Gelukkig waren haar zus Charlotte en zwager Aart zo lief om haar op te vangen in hun woonboerderij, waar ze de helpende hand bood als klusjesvrouw en nanny.

Haar woorden van daarnet echoën nog een keer in mijn hoofd. Tante Femke woont hier toch ook alleen. Zij heeft geen man én geen kinderen. Niet eens een goudvis.

Na een jaar is het tijd om weer op eigen benen te gaan staan en betrekt Femke haar eigen Hook-up-appartement, in het midden van het centrum. Fonkelnieuw en veel te duur maar wel van haar. Het enige wat ontbreekt is een leuke man. De relatie van haar zus is haar droombeeld, vijftien jaar getrouwd en still going strong, dat ziet Femke ook wel zitten.

Gaat ze ons straks in het spullenhok opsluiten en ons er niet meer uitlaten tot we telefoonnummers hebben uitgewisseld?

Nichtjes Fabiënne en Julianne vinden het tijd voor actie en bedenken het help onze coole tante Femke aan de man plan, wat niet bij iedereen even goed in de smaak valt. Dat timing alles is blijkt wel weer wanneer ze iemand van vroeger tegen het lijf loopt.

Hij kijkt me stralend aan en mijn maag haalt acrobatische toeren uit als hij mijn bijnaam uitspreekt.

Zal Femke haar ware liefde ooit nog vinden?

O, jeetje. Als een jongen je uitnodigt om te netflixen, dan sta jij toch ook niet met een zak popcorn voor de deur?

Leuke en goed uitgewerkte verhaallijn in een kort verhaal. Hilarisch en herkenbaar voor iedereen. Die Tinder vleeskeuring en blamage Visman om te gillen zo grappig en dronken Aart, gieren van het lachen. Tijdens het lezen valt opeens de titel op zijn plaats. Typische echte karakters. Femke en haar zus Charlotte, verschelen acht jaar in leeftijd. Charlotte heeft alles wat Femke nog niet heeft en wel graag zou willen. Charlotte, een baasje dat geen tegenspraak duldt is al vijftien jaar gelukkig met haar Aart, type Golden Retriever, een typische man, haar derde kind.
Femke is gek op haar nichtjes, pubertje Fabiënne van twaalf en Julianne van acht. Ze heeft een zwak voor nerdy mannen. En dan tot slote, haar beste vriend ,gadgetfreak Stijn, ze kennen elkaar al meer dan tien jaar, van de middelbare school, geniet van zijn nieuw verworven status.
Echt een heerlijk Tussendoortje! Zou er nog een vervolg komen? Een deel met meester Maarten lijkt me wel wat.

Met Niet geschoten is altijd mis heeft Denise Meijer een heerlijk Tussendoortje neergezet. Een feelgood novelle, die van mij nog wel wat pagina’s meer had mogen tellen. Hilarische momenten, herkenbare kleurrijke karakters, leuke verhaallijn vol blamages en natuurlijk ook romantiek.

Wat is jouw favoriete pizza?

Niet geschoten is altijd mis, heerlijk Tussendoortje, vol blamages, hilariteiten en romantiek. Are you ready to mingle? Aanrader!


Met dank aan uitgeverij De VerhalenFabriek voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liefde in de schaduw - Lana Lain

Titel:   Liefde in de schaduw Auteur:   Lana Lain Uitgever:   MH Books Genre:   New Adult Verschenen:   Mei 2024 Beschikbaar:   Paperback en...