dinsdag 30 april 2024

Dokters, diva's en driftbuien - Cynthia van de Velde

Titel: Dokters, diva’s en driftbuien
Auteur: Cynthia van de Velde, Nanny op wereldreis deel 1
Uitgever: MH Books
Genre: Feelgood roman
Verschenen: Mei 2024
Beschikbaar: Paperback en Ebook
ISBN: 9789492792518
NUR: 343
Pagina’s: 280


Wat is dit nou, Sjoukje? Robbie kijkt me aan alsof ik een zeldzame aap ben. Beide z
ijn we volgens mij in shock.

Sjoukje is de doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg mentaliteit van haar dorpsgenoten meer dan zat. De bemoeienissen van haar ouders met hun verstikkende toekomstverwachtingen, de stinkende koeienstal waarin ze woont en als haar vriend haar tot overmaat van ramp ten huwelijk vraagt neemt ze de benen.

Verderop zie ik een bericht van Stephan La Vender, mijn held. Door de wijn kan ik niet helder denken, maar het voelt alsof hij me roept. Hij heeft me nodig. Lillian en hij zoeken een nanny op Ibiza.

De tijd van netjes binnen de lijntjes kleuren is voorbij, het is tijd voor een nieuwe uitdaging, als de nanny van het wereldberoemde Hollywoodkoppel Stephan en Lilian La Vender en hun bloedjes van kinderen. Of was dit idee iets te ambitieus als boerentrien in de glitter en glamour wereld?

Eerst de heks uithangen, dan weten ze dat ze jou niet voor de gek kunnen houden en daarna kun je veranderen in sneeuwwitje.

Toch lijkt het eilandleven haar op het lijf geschreven te zijn, vol luxe en weelde. Never a dull moment. Er is alleen één probleempje... de knappe eilanddokter... die lijkt te zijn weggelopen uit een doktersromannetje, past niet in het plaatje van de belofte die ze zichzelf deed. De twijfels slaan genadeloos toe, waar is ze aan begonnen? Lukt het haar om bij zichzelf te blijven?

Je bent geen boom. Je kunt weg als je wil.

Vorig jaar verscheen Dokters, diva’s en driftbuien van Cynthia van de Velde bij uitgeverij Hamley Books. Cynthia schreef onder haar pseudoniem Vada Mickael de New Adult Perfect in balans, welke eveneens vorig jaar verscheen maar dan bij uitgeverij MH Books. Om het een en ander te vergemakkelijken besloot Cynthia haar boeken voortaan bij dezelfde uitgever MH Books uit te brengen. Dokters, Diva’s en Driftbuien is in een nieuw jasje gestoken en er zijn wat extra hoofdstukken aan het verhaal toegevoegd. Miranda vroeg mij om het verhaal voor verschijning te (proef)lezen en daar zei ik natuurlijk volmondig ja op. Ik was namelijk destijds al super enthousiast over Perfect in balans en was heel nieuwsgierig naar het verdere werk van Cynthia. Lees met me mee wat ik ervan vind...

Dokters, diva’s en driftbuien is het eerste deel van de Nanny op wereldreis serie en bestaat uit 31 hoofdstukken, allemaal met een titel als hoofdstukaanduiding. Het avontuur vindt plaats over een tijdsbestek van een jaar.
Het verhaal is geschreven in de ik-vorm vanuit hoofdpersonage Sjoukje, hier en daar afgewisseld met stukken cursieve tekst. En gaat van start met boeiend en grappig eerste hoofdstuk waarin Sjoukje een levens veranderende beslissing maakt. Het nodigt direct uit tot heel snel verder willen lezen.

Cynthia van de Velde heeft een levendige vlotte schrijfstijl en beschikt over een rijkelijke fantasie. Door haar beeldende manier van schrijven zie je het verhaal zo voor je afspelen. Dankzij de humor die ze aan het verhaal heeft toegevoegd en de leuke grappige dialogen en ongemakkelijke situaties ontstaan er hilarische scenes en lig je geregeld helemaal in een deuk van het lachen tijdens het lezen.

In Dokters, diva’s en driftbuien maken we kennis met de zevenentwintig jarige Sjoukje Hoekstra. Twintig jaar geleden verruilden haar ouders Almere voor het boerengat Hei en Boeicop. Maar dat dorpse leven met een doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg mentaliteit, waar men bepaalde verwachtingen van je heeft, is niks voor haar. Sjoukje droomt juist van het leven in de stad.

Na zes jaar wonen in een stinkende koeienstal is ze het spuugzat, wat begon als kleine irritatie, groeit uit tot een op scherp staand explosief. Sjoukje is al tijden niet meer gelukkig, haar prins op het witte paard bleek de boer op de tochtige koe en ze wil niet meer meedoen aan de verstikkende toekomstverwachtingen van haar ouders.

Ze houdt niet van praten en gesprekken gaat ze liever uit de weg, wanneer haar vriend Robbie haar ten huwelijk vraagt, slaan alle stoppen door, de betovering is verbroken en het sprookje voorbij. Ze neemt een drastisch besluit, slaat op de vlucht en en reist af naar het mooie zonovergoten Spaanse eiland Ibiza.

De tijd van netjes binnen de lijntjes kleuren is voorbij, ze gaat een nieuwe uitdaging aan als nanny van de wereldberoemde familie La Vender. Ze betreed hun turbulente glitter en glamour wereld, als boerentrien tussen de mooie zwanen in Villa Dreamvender. Waar ze een vertrouwensband probeert op te bouwen met het monstertrio, die hun nieuwe nanny gigantisch probeert uit te testen, waardoor ze ze met liefde zo nu en dan achter het behang zou willen plakken.

Het eilandleven lijkt haar op het lijf geschreven, een leven in luxe en weelde en haar tuinhuis is echt een droom. Het leven in de showbizzwereld is nooit saai. Er is alleen een probleempje... Sjoukje deed zichzelf een belofte en de mooiste man van het hele eiland brengt hem in gevaar. Ze gooide haar hele leven op zijn kop en jaagde daarmee het thuisfront tegen zich in het harnas en nu slaan de twijfels genadeloos toe. Waar is ze aan begonnen? En lukt het haar om bij zichzelf te blijven?

De verhaallijnen en karakters zijn origineel, boeiend en ontzettend humorvol en bovendien heel leuk uitgewerkt met tal van ontwikkelingen. Ga mee met Sjoukje naar Ibiza en beleef haar avonturen onder de Spaanse zon. Een grote entertainment show vol gênante momenten, peuterstreken en kleuterdrama, opvoedperikelen, driftbuien en divagedrag en akkefietjes, die je doen schudden van het lachen. Quinoa zal nooit meer hetzelfde zijn. De hilarische kinderlogica en de levendige en gedetailleerde beschrijvingen van alle taferelen dat je het bijna zelf ervaart. Die groene lepel en het bakje cornflakes en die teennagel, ai. Welkom in het leven van het monsterlijke trio La Vender.
Over relatie en familieperikelen, vriendschap, ware liefde, rijkdom, bindingangst, vooroordelen, schone schijn en en een hoop spanningen. Maar vooral de boodschap, later is nu!

Dorpsmeisje Sjoukje, de Queen of awkward situations, weet van ieder moment een ongemakkelijke te maken. Krijgt haar vuurdoop als ze de nanny van de familie La Vender wordt. Door haar strenge maar rechtvaardige opvoedwijze en de taalbarrière maakt ze het zichzelf niet altijd even makkelijk. En is zo nu en dan net zo’n kluns als haar oppaskindje. Het leerproces van haar persoonlijke en zakelijke groei en inzichten zijn mooi uitgewerkt.
Stephan La Vender haar jeugdheld en zijn vrouw Lilian. Hun kinderen, de zesjarige Diva Lola, een temperamentvolle meid en een verwend nest. De vijfjarige Bowie, een driftkop met regelmatige woede-uitbarstingen, die gewend is zijn zin te krijgen en en de tweejarige Lionel, een dromerige eigenwijze 'Ik ben twee en ik zeg nee', handenbindertje en brokkenpiloot, waarvoor ze regelmatig de hulp moet inschakelen van de mooiste dokter ever... eilanddokter Jesse Verbeek, die eruit ziet alsof hij zo uit een roman is gestapt en bovendien haar belofte in gevaar brengt.

Wat betekent rijkdom voor jou?

Met Dokters, diva’s en driftbuien heeft Cynthia van de Velde een originele en hilarische feelgood neergezet. Een perfecte opzet voor een geweldige serie. Ga mee op avontuur met Sjoukje naar het zonovergoten Plastik Fantastic eiland Ibiza, vol belevenissen en met boeiende verhaallijnen en dito karakters. Welkom in het leven van het monsterlijke trio La Vender, een grote entertainment show vol peuter en kleuter drama, divagedrag, driftbuien en een knappe dokter. Lachen, gieren, brullen om de komische kinderlogica en levendige gedetailleerde beschrijvingen, succes gegarandeerd, veel leesplezier. Ik kijk alvast uit naar het tweede deel, waaraan momenteel hard gewerkt wordt.

Dokters, diva’s en driftbuien, originele hilarische feelgood. Perfecte opzet voor een geweldige serie. Ga mee op avontuur naar het zonovergoten Ibiza. Wat is rijkdom voor jou?

★★★★★

Met dank aan uitgeverij MH Books voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Verlaat de gevangenis zonder betalen - Marjolein van der Gaag

Titel:   Verlaat de gevangenis zonder betalen Auteur:   Marjolein van der Gaag Uitgever:   De Crime Compagnie Genre:   Thriller Verschenen: ...