dinsdag 7 mei 2024

Slapende honden - Chloë van Silfhout

Titel: Slapende honden, Kate & Sophie deel 4
Auteur: Chloë van Silfhout
Uitgever: Oorts Publishing
Genre: Romantic suspense, Thriller
Verschenen: Mei 2024
Beschikbaar: Ebook
ISBN: 9789083431413
NUR: 332
Pagina’s: 337


Het waren 
de kleine dingen. Die minuscule momenten die je overvielen als een pikzwarte, donkere stormwolk die er uit het niets was en een onverwachte stortbui op de aarde deed neerkomen zonder dat je een plek had om te schuilen.


Bijna drie jaar na de inktzwarte bladzijde in de geschiedenis van het recherchegebouw wordt het team wederom doelwit. Aan de feestelijke avond van het jaarlijkse politiegala komt abrupt een einde, wanneer er een melding binnenkomt van de brute moord op een motoragent tijdens een staandehouding. Wanneer er nog een dode gevonden wordt ontstaat er totale chaos. De zaak krijgt topprioriteit en er ontstaan een klopjacht op de niets ontziende moordenaar.

Ze zullen versteld staan van hoe makkelijk grenzen verlegd worden wanneer ze bereikt zijn en hoe snel misdaden escaleren wanneer de situatie uitzichtloos lijkt.

Tegelijkertijd komt er een melding binnen van de vermissing van een jonge man en vrouw op het kampterrein van de kermisexploitanten. De twee zijn er vandoor gegaan met niets dan alleen elkaar. Waar zijn ze gebleven? Zijn ze vrijwillig vertrokken of op de vlucht geslagen? De kermisfamilies wijzen met de beschuldigende vinger naar elkaar, wat de zaak ook niet verder brengt. De vraag rijst of het jonge stel misschien iets met de moorden te maken heeft?

Het lege autostoeltje van Esanne keek haar triest aan vanaf de achterbank. Esanne zat in alles, ze was overal. En toch was ze nergens.

Terwijl Kate en Sophie samen met hun team de zaak proberen op te lossen gebeurd er iets verschrikkelijks. Esanne, Sophies dochtertje verdwijnt spoorloos. Sophie is compleet lamgeslagen. Terwijl ieder spoor dood loopt, tikt de tijd gestaag verder en slaat de wanhoop genadeloos toe. Waar is Esanne gebleven? Moederliefde kent geen grenzen, Sophie kan niet langer lijdzaam toestaan dat er belangrijke tijd verloren gaat en gaat geheel tegen alle afspraken in zelf op zoek. Ze stelt daarmee haar eigen leven in de waagschaal en komt oog in oog te staan met schimmen uit het verleden.

Het was waar. De bewijzen leken iedere keer een andere kant op te wijzen, wanneer ze dachten dat ze het wisten dan gebeurde er wel iets dat hun volledige hypothese onderuit schoffelde.

Twee vermissingzaken én een tweevoudige moordzaak, zullen ze dit tot een goed einde weten te brengen? En zal Sophie haar dochter ooit nog in haar armen kunnen sluiten?

De samensmelting van twee werelden was als een vulkaan tot explosie gekomen en de kolkende lavastroom had inmiddels haar veilige huis bereikt.

In 2023 debuteerde Chloë van Silfhout met haar Kate & Sophie reeks. Een spannende Romantic suspense serie die naar mijn mening ook wel onder de thrillers geschaard mag worden. Chloë brengt haar boeken uit in eigen beheer bij haar eigen uitgeverij Oorts Publishing. Haar grote droom is haar boeken in paperback vast te kunnen houden en hier werkt ze dan ook hard voor. Direct na het lezen van het eerste deel De donkerste nacht was ik fan van haar schrijfwerk en ook de overige delen heb ik met veel plezier verslonden. Chloë vroeg mij of ik deel 4 Slapende honden wilde proeflezen? Daar zij ik uiteraard geen nee op. Ben ik over dit deel net zo enthousiast? Lees met me mee...

Leuk weetje; Chloë bedenkt altijd toepasselijke titels voor haar boeken, iets wat gedurende het schijven ontstaat. Titels waarvan je voor je begint met lezen denkt, wat zouden die nu met het verhaal te maken kunnen hebben? Geloof me gaandeweg kom je er vanzelf achter en merk je hoe goed gekozen ze zijn.

Spoiler alert! Let op heb je de voorgaande delen nog niet gelezen, dan kan het zijn dat je misschien dingen in de recensie leest, die je nog niet had willen weten!

Slapende honden bestaat uit 27 hoofdstukken geschreven in wisselend perspectief voornamelijk vanuit hoofdpersonages Kate en Sophie, afwisselt met stukken tekst vanuit een nog onbekend personage. Het verhaal gaat zoals we inmiddels van Chloë gewend zijn van start met een mysterieuze spannende proloog, die de lezer gelijk op scherp zet. Ze flikt het weer, heeft mijn aandacht direct te pakken en sleept me zo het verhaal in. Van Silfhout sluit af met een epiloog waarmee ze nog alle kanten op kan en je in nieuwsgierigheid achterlaat.

Chloë van Silfhout heeft een unieke schrijfstijl. Op meeslepende pakkende wijze weet ze de aandacht van de lezer direct te vangen, door de filmische manier van schrijven en de adembenemende spanning in een duistere setting, waardoor je met ingehouden adem heel snel verder wil lezen. Voeg daar emoties en een vleugje humor en romantiek aan toe en er ontstaat een spectaculair verhaal.

Geen Slapende honden zonder Kate en Sophie, beide dames gaan er weer met de hoofdrol vandoor, samen met hun trouwe collega’s Louis en Alex, vrienden en natuurlijk hun geliefden. Kate en haar Dean, partner en mede rechercheur, perfectionist versus realist. Sophie en Danny, een uitzonderlijke combinatie als casino-eigenaar en rechercheur moorzaken. En natuurlijk de lieve kleine Esanne, die inmiddels alweer twee jaar oud is. Daarnaast maken we kennis met tal van nieuwe personages.

Het leven gaat door, Sophie probeert ondanks haar trauma’s zo goed als mogelijk door te gaan met haar leven en daar helpt haar lieve kleine meisje Esanne haar goed bij. Samen met de hulp van de nieuwe man in haar leven, Danny en haar beste vrienden Kate, Marc en Leon.

Bijna drie jaar na de inktzwarte bladzijde in de geschiedenis van het politieteam, waarbij hun lieftallige receptioniste Jacqueline het leven liet en het leven nooit meer hetzelfde zou zijn, wordt het team wederom doelwit. Tijdens het jaarlijkse politiegala krijgt de avond een nare wending wanneer er een melding binnenkomt die abrupt een einde maakt aan het feestgedruis.

Motoragent Ernst de Jager wordt in koele bloede vermoord tijdens een staandehouding. Wanneer niet lang daarna een buschauffeur zijn allerlaatste rit gereden blijkt te hebben, verandert dat wat een rustige avond had moeten worden in totale chaos. Een dubbele moord op twee onschuldige slachtoffers, of toch niet? De zaak krijgt topprioriteit, er gaat een opsporingsbevel uit en er voltrekt zich een klopjacht op de niets ontziende moordenaar.

Dan komt er een melding binnen van de vermissing van een jonge man en vrouw op het kampterrein van de kermisexploitanten. Frank en Priscilla zijn er samen vandoor gegaan, zonder spullen, zonder briefje, met niets dan alleen elkaar. Een eigenaardige situatie, was het een impulsief besluit? Zijn vrijwillig vertrokken of op de vlucht geslagen? Vooralsnog ontbreekt ieder spoor van dit tweetal.

Kate en Sophie raken in deze nieuwe zaak verwikkeld, er ontstaat een complexe situatie. De voorslepende vete tussen beide kermisfamilies waarin iedereen met de beschuldigende vinger naar elkaar wijst, maakt het er niet makkelijker op. Hebben Frank en Priscilla iets met de verschrikkelijke gebeurtenissen van doen?

En dan gebeurd er iets vreselijks, Sophie haar kostbaarste bezit, haar alles, het enige wat ze nog heeft van Esra, haar lieve kleine meisje verdwijnt spoorloos. Terwijl de tijd gestaag verder tikt, de wanhoop genadeloos toeslaat, ontbreekt ieder spoor van Esanne. Familie rechercheur Fatima Mohammadi en haar team zetten alles op alles om Sophie en Esanne te herenigen. Sophie kan niet lijdzaam toezien en stelt haar eigen leven in de waagschaal, moederliefde kent geen grenzen, alles voor haar kind. En gaat daarbij de strijd aan met schimmen uit het verleden.

Twee vermissingzaken én een tweevoudige moorzaak, hoe kunnen ze dit ooit nog tot een goed einde brengen? Zal Sophie haar dochter ooit nog in haar armen houden?

Wauw, de Koningin van de plotwendingen flikt het wéér en heeft wederom een spannend en meeslepend verhaal met goed uitgewerkte verhaallijnen en karakters neergezet. Knap gedaan, hetzelfde team en wederom een totaal ander verhaal. Gedurende het lezen wordt er nauwkeurig teruggeblikt naar eerdere gebeurtenissen uit de voorgaande delen. Een origineel schrijnende en rauw plot, vol cliffhangers, die gaandeweg steeds spannender wordt en waarin je als lezer mee puzzelt naar de dader(s). Als een kolkende rivier werkt van Silfhout toe naar een razende ontknoping.
Wederom een pageturner met een mix van adembenemende spanning, humor, romantiek, moederliefde, het hartverscheurende gemist van Esanne en emoties van doodsangsten en razernij,  maken een rauw kippenvelwaardig spectaculair verhaal.
Aan het eind van het verhaal gooit van Silfhout er nog even een cliffhanger in a la Chloë style, waarmee ze een lijntje uitwerpt waarmee ze nog alle kanten op kan en de lezer brandend van nieuwsgierigheid achterlaat.

Bedankt voor het vertrouwen lieve Chloë, dat ik jouw boek als een van de eerste mocht lezen en mijn aanvullingen met je mocht delen. Ik heb er enorm van genoten en het heel graag voor je gedaan.
Zoals ik al zei, er kleeft één nadeel aan het mogen proeflezen van jouw boek, het is helaas alweer uit. Waar de andere nog iets hebben om naar uit te kijken... een geweldig boek, ben ik er alweer doorheen. Dus... wanneer verschijnt deel 5 ;-)

Wist jij al hoe de kermiscultuur van origine is ontstaan?

Met Slapende honden heeft Chloë van Silfhout wederom een waardige opvolger neergezet. Naar mate de serie verder vordert wordt dit een steeds uitdagendere taak, die ze keer op keer uitstekend weet te volbrengen. De Koningin van de plotwendingen flikt het wéér. Wederom een totaal ander verhaal, een mix van adembenemende spanning, humor, romantiek, emoties van doodsangsten en razernij maken een rauwe kippenvelwaardige en spectaculaire pageturner vol cliffhangers. Als een een kolkende rivier werkt van Silfhout toe naar een razende ontknoping. Waarin ze je brandend van nieuwsgierigheid achterlaat.

Slapende honden, waardige opvolger, de Koningin van de plotwendingen flikt het wéér. Spectaculaire pageturner. A
ls een kolkende rivier op naar een razende ontknoping om je vervolgens brandend van nieuwsgierigheid achter te laten. Mustread!

★★★★★

Met dank aan Chloë van Silfhout voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Verlaat de gevangenis zonder betalen - Marjolein van der Gaag

Titel:   Verlaat de gevangenis zonder betalen Auteur:   Marjolein van der Gaag Uitgever:   De Crime Compagnie Genre:   Thriller Verschenen: ...