vrijdag 19 juli 2024

Omdat ik altijd al de jouwe was - Emma Anna

Titel: Omdat ik altijd al de jouwe was
Auteur: Emma Anna
Uitgever: Emma Books
Genre: Age gap guardian romance
Verschenen: Maart 2023
Beschikbaar: Paperback en Ebook
ISBN: 9789493297845 en 1230006117535
NUR: 343
Pagina’s: 411


Ik ben gewoon Marly en ik doe het in mijn eentje.

Marly kwam er al op jonge leeftijd helemaal alleen voor te staan, het is hard werken om te overleven. Dankzij het baantje in de bar bij Kelvin kan ze haar huur betalen en houdt ze nog een beetje geld over om te eten. Al snel ontdekt ze dat Kelvin net als alle mannen is en dat aan deze vriendschap ook een prijskaartje hangt.

Die lach van hem... Ik denk dat als de meest duistere persoon Robin zou zien glimlachen, er zelfs in diens hart een lichtpuntje zou ontstaan.

Na een heftige gebeurtenis waarin haar vertrouwen nog verder is beschadigd, bezoekt ze totaal wanhopig en angstig een gynaecologenpraktijk voor een onderzoek waar ze echt niet onderuit kan. Tot overmaat van ramp blijkt de arts een man te zijn, kon het nog erger?

Op een bepaald punt in ons leven raken we allemaal beschadigd. Het maakt je een mens. Het laat je... dingen meer waarderen. Maakt je wijzer.

Dokter Bailey werd wel in een warm gezin geboren, toch kreeg ook hij een hoop te verduren in het leven. Zijn werk houdt hem op de been, samen met zijn zus heeft hij een eigen praktijk. Nadat Marly bij hem in de praktijk is geweest voor een consult, maakt hij zich zorgen om haar welzijn en blijft aan haar denken, een ongewenste situatie. Wanner hij haar tijdens zijn dagelijkse routine tegenkomt in Central Park, kan hij zich niet meer beheersen en doorbreekt de artsencode en nodigt haar uit voor een drankje naar de coffeebar. Ethisch niet verantwoord maar hij kan de speciale verantwoordelijkheid die hij voelt niet naast zich neerleggen en zet daarmee alles op het spel.

Jij verdient elke dag zo’n dag.

Beide getraumatiseerd door het leven, vasthoudend aan de kleine lichtpuntjes, vinden ze ondanks hun enorme leeftijdsverschil steun bij elkaar. De buitenwereld heeft er maar weinig respect voor. Maar daar trekt Robin met zijn beschermingsdrang zich niks van aan. Hij wil zich over haar ontfermen en voor haar zorgen, maar hebben ze wel dezelfde intenties? Zal Marly hem kunnen vertrouwen en veilig zijn in zijn handen? Weet hij de glimlach terug op haar gezicht te toveren?

Mijn fladderende hart komt tot rust en alle andere emoties in mij vallen op hun plaats als perfect passende Tetrisblokjes.

Emma Anna heeft inmiddels al heel wat boeken op haar naam staan en ze heeft een flinke schare fans, niet gek want haar boeken zijn uniek en zo mooi. Begin dit jaar las ik Annemijn en was direct verkocht. Emma Anna deed een oproep voor een nieuwe blogbom #10voor10 en ondanks mijn chronische tijdtekort wegens het hebben van maar één paar ogen, kon ik deze echt niet nogmaals voorbij laten gaan. Omdat ik altijd al de jouwe was, moest het worden. En inmiddels staat de paperback net als een hoop van haar andere boeken, te shinen in mijn boekenkast. Mijn nieuwe missie; alle boeken van Emma Anna sparen. Vandaag deel ik met jullie wat er ervan vind...

Omdat ik altijd al de jouwe was bestaat uit 48 mooi vormgegeven hoofdstukken geschreven in wisselend perspectief vanuit hoofdpersonages Marly Reyes en Robin Bailey. Het verhaal start met een trigger warning en er zit een playlist die bij het boek hoort, bij. Met een heftig, meeslepend en aangrijpend eerste hoofdstuk weet Emma Anna je direct het verhaal in te slepen en sluit af met een epiloog.

Emma Anna heeft een unieke eigen intense schrijfstijl. Beeldend, meeslepend, empathisch, emotioneel, humorvol om de serieuze onderwerpen draaglijk te houden, levensecht, erotisch en vooral een schrijfstijl die raakt.

In Omdat ik altijd al de jouwe was maken we kennis met Marly en Robin. Twee mensen uit verschillende klassen van de samenleving die op het eerste oog niets met elkaar van doen hebben, tot het lot anders voor ze beslist en hun levens elkaars pad kruisen. De lieve beschadigde achttienjarige Marly heeft in haar leven al heel veel meegemaakt. Ze ontdekte al op jonge leeftijd dat het leven absoluut geen rozengeur en maneschijn is en kwam er al vroeg alleen voor te staan en heeft zich al heel lang nergens meer thuis gevoeld. Marly werkt hard om zichzelf in leven te houden, voor haar is het leven iedere dag overleven. Ze heeft moeite met rondkomen en werkt sindskort in een bar dankzij Kelvin, zodat ze haar huur en eten kan betalen. Maar al snel ontdekt ze dat Kelvin net als alle andere mannen is en dat ook deze vriendschap een illusie is. Na een nare gebeurtenis heeft haar vertrouwen wederom een gigantische deuk opgelopen, hoe kan zij nu ooit nog een man vertrouwen? Omdat het echt niet anders kan, bezoekt ze totaal ontredderd, bloednerveus en bang een gynaecologenpraktijk voor een onderzoek. En tot overmaat van ramp blijkt de dokter een man te zijn, kan het nog erger worden?

De zesendertigjarige vrouwenarts Robin Bailey werd wat dat betreft in een warmer mandje, in een liefdevol gezin, geboren. Maar niet alles is altijd wat het lijkt, ook Robin heeft op zijn beurt een hoop te verduren gekregen. Zijn werk geeft betekenis aan zijn leven, samen met zijn tweelingzus Willow heeft hij de praktijk van hun gepensioneerde vader overgenomen.

Nadat Marly bij hem is geweest voor een consult, maakt hij zich zorgen om haar, ondanks dat ze slechts een patiënt is, krijgt hij haar niet uit zijn hoofd. Wanneer hij haar tijdens zijn dagelijkse hardlooprondje door Central Park ontmoet, kan hij het niet laten en doorbreekt de gedragscode voor artsen en neemt haar mee voor een drankje bij de coffeebar. Ethisch onverantwoord maar hij voelt een speciale verantwoordelijkheid voor haar en zet daarmee zijn vergunning op het spel.

Beide geplaagd door de traumatische herinneringen aan het verleden, proberen zich vast te houden aan de kleine lichtpuntjes in het leven. Ondanks hun grote leeftijdsverschil vinden ze toch steun bij elkaar, een sociaal zeer onwenselijke situatie, die door de buitenwereld niet begrepen wordt. Toch liegen de feiten er niet om, Robin voelt een buitensporige beschermingsdrang en wil zich over haar ontfermen en voor haar is hij de enige man die zij nog vertrouwd. Maar hebben ze beide wel dezelfde intenties? En hoe sterk sta je in je schoenen als niet iedereen het eens is met de door jou gemaakte keuzes?

Na alle goede recensies en na het lezen van Annemijn had ik hoge verwachtingen van dit verhaal en ik moet zeggen dat het zelfs mijn verwachtingen heeft overtroffen, wauw wat een prachtig en ontzettend meeslepend verhaal is dit zeg, absoluut niet weg te leggen. Heb je deze nog niet gelezen? Ik zou het heel snel doen, hij is zo mooi. Tot nu toe kan ik Emma  Anna haar schrijfstijl echt met niemand anders vergelijken, ik vind haar echt uniek. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat Emma Anna tot de top van het schrijftalent behoort die ons land rijk is, ik ben in ieder geval fan van haar boeken.
Ook Omdat ik altijd al de jouwe was is wederom een gigantische emotionele rollercoaster. Een rauw verhaal met een enorm kwetsbaar randje vol warmte ondanks hun kille verleden, welke diepe littekens heeft achtergelaten, een verhaal dat raakt. Met levensechte verhaallijnen en personages die tot leven lijken te komen, zoals alleen Emma Anna dat kan. Waardoor het een verhaal met een diepere emotionele laag wordt, zodat je alle kanten op gaat qua emoties, met een lach en een traan. Want ondanks de serieuze en heftige onderwerpen zit er toch de benodigde humor in verhaal zodat het draaglijk blijft. Een echte slowburn waarin de groei en ontwikkelingen die Marly en Robin doormaken, prachtig mooi is gedaan. Hierdoor voelt het alsof er ook echt een Robin en Marly bestaan en ergens op aarde rondlopen. Het lukt Emma Anna zelfs om haar lezers zelf een beetje verliefd op die lieve schattige Robin te laten worden. Zo liefdevol maar ook vol passie.
De schrijfster staat erom bekend dat zij heftige thematiek niet schuwt en houdt ervan om taboes bloot te leggen, en het is haar weer uitstekend gelukt om zware thema’s als het falende systeem van jeugdzorg (fostercare) en de gevolgen hiervan onder de loep te nemen. Over misbruik, intimiteit, verboden liefde, verlies, rouwverwerking, loslaten, vriendschap, onzekerheden en vertrouwensissues, veiligheid, geborgenheid en het vinden van een warme thuisbasis, waarin ieder huisje zijn kruisje heeft.
De geheimzinnige sfeer van het verhaal houd je aan de bladzijdes geplakt, je wilt weten hoe het verhaal in elkaar steekt. Verlies jezelf in deze prachtige roman over een onmogelijke liefde van twee verloren zielen die dachten het geluk nooit meer te zullen vinden. Vol emoties en kippenvelmomentjes, dit verhaal zal mij in ieder geval bij blijven. Hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk.

Lieve kwetsbare Marly, leeft van dag tot dag en is moederziel alleen op de wereld en totaal op zichzelf aangewezen, wat een leven heeft ze al geleefd op haar leeftijd. Alle vertrouwen in de mensheid verloren, verlangt ze zo naar de warmte en veiligheid van een echt gezin, het hebben van een zorgeloos leven en het hebben van een thuis. En people pleaser Robin, met de allermooiste lach, een op het eerste gezicht brave specialist, te lief voor de wereld en cijfert zichzelf te vaak weg. De innerlijke strijd die hij voert en zijn angst voor teleurstelling. Een arts en een jong volwassen meisje, allebei beschadigd op hun eigen manier. Vinden ze de liefde en het vertrouwen terug bij elkaar? Blijkt leeftijd echt maar slechts een getal te zijn? Of is het een onmogelijkheid? Of verandert wanhoop in hoop en vinden ze hun thuis bij elkaar?

Met Omdat ik altijd al de jouwe ben heeft Emma Anna een prachtige rauwe, intense en meeslepende age gap guardian romance neergezet. Hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk. Een gigantische emotionele rollercoaster, met een kwetsbaar randje vol warmte, een verhaal wat raakt en me bij zal blijven. Met levensechte verhaallijnen waarin de personages tot leven lijken te komen, met een diepere emotionele laag en waarin taboes worden blootgelegd. Verlies jezelf in deze prachtige roman en wordt zelf ook een beetje verliefd op Robin. Ik kijk alvast weer uit naar het volgende boek van Emma Anna, gelukkig schrijft ze veel en snel en heb ik nog een hele voorraad tegoed.

Omdat ik altijd al de jouwe was, prachtige rauwe meeslepende age gap guardian romance. Hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk, gigantische rollercoaster die raakt en bijblijft. Met levensechte karakters en een diepere emotionele laag. Word jij stiekem ook een beetje verliefd op Robin? Mustread!

★★★★★

Met dank aan Emma Anna voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Oog in oog - Anita Kroef

Titel:   Oog in oog Auteur:   Anita Kroef Uitgever:   Godijn Publishing Genre:   Psychologische thriller Verschenen:   Juni 2024 Beschikbaar...