zaterdag 31 augustus 2024

Secret amour - Lyona Rose

Titel: Secret amour: Een strijd tussen liefde & lust
Auteur: Lyona Rose
Uitgever: MH Books
Genre: New Adult
Verschenen: Augustus 2024
Beschikbaar: Paperback en Ebook
ISBN: en 9789492792556
NUR: 343
Pagina’s: 248


Enkele seconden viel er een stilte, terwijl onze energieën elkaar leken aan te raken.

De jonge Annabella is toe aan de volgende fase in haar leven en heeft een missie, studeren aan de hogeschool en haar diploma tot orthopedagoge behalen. Mannen zijn aan haar niet besteed, dat is meer iets voor haar beste vriendin Natasja. Tijdens de eerste les psychologie raakt ze net als de rest van haar klas, hoteldebotel van de nieuwe docent...


Hij keek me op een bepaalde manier aan met zijn mysterieuze oogopslag en het leek of hij me zonder woorden troost en veiligheid wilde bieden.

Jos probeert zijn leven weer op te bouwen en start met zijn nieuwe baan als docent psychologie. Een nieuwe liefde past daar eigenlijk niet bij en zeker niet met een van zijn studentes, dat is echt een no go area...

Het was inmiddels alweer donker buiten en terwijl ik met een bonkend hart door de donkere straten liep, voelde ik mij krachtiger dan ooit tevoren.
Soms haalt het verleden het heden in en daar moesten ze nu maar aan geloven.


Verwarring alom. Problemen genoeg, daar kunnen er niet nog meer bij. Wanneer Anna’s moeder ernstig ziek blijkt te zijn stort haar vertrouwde wereld in, ze klampt zich vast aan Jos. Samen vinden ze hun toevlucht in de liefde vol passie. Maar daar is niet iedereen even blij mee.

Ze vertelde dat ze altijd het gevoel had gehad dat ze wat miste, een verloren puzzelstukje waardoor ze zich nooit echt compleet had gevoeld.

Dat is niet het enige, Jos gedraagt zich raar, maakt hij misbruik van haar kwetsbaarheid? En wat is belangrijker vriendschap of liefde? Halen ze de slechtste of de beste versie bij elkaar naar boven? Is het ware liefde of slechts een illusie?

What you want, baby I got it, what you need, you know I got it.

Lyona Rose debuteerde in 2022 met haar non fictie boek De relatieschatkist. Inmiddels heeft ze meerdere titels, in verschillende genres op haar naam staan. Deze maand verscheen haar nieuwste boek Secret amour: Een strijd tussen liefde & lust, een New adult, bij uitgeverij MH Books. New Adult, een nieuw genre waar Lyona zich aan waagt. Ik mocht haar boek proeflezen, lees met me mee wat ik ervan vond.

Secret amour is opgedeeld in 4 delen en bestaat uit een heleboel korte hoofdstukken geschreven in de ik-vorm, vanuit wisselend perspectief, voornamelijk vanuit hoofdpersonages Annabella en Jos. Het verhaal speelt zich af in verschillende tijdspanne en gaat van start met een intrigerende proloog die nieuwsgierig maakt naar de rest van het verhaal.

Lyona Rose heeft een schrijfstijl waar ik even aan heb moeten wennen, het verhaal is namelijk in de verleden tijd geschreven en dat vergde even mijn focus maar al snel zat ik in het verhaal. Lyona heeft een jeugdige schrijfwijze die leest alsof je een Young Adult leest, maar dan met erotische liefdes scenes erin verwerkt. Makkelijk, niet al te ingewikkeld, niet denken maar lekker lezen, met veel vaart en ook humor, vlieg je door het verhaal heen.

In Secret amour maken we kennis met de twintigjarige Annabella. Anna’s ouders zijn gescheiden en samen met haar zusje Kelly, groeide ze op bij hun moeder, samen vormen ze een hecht gezin. Annabella is anders dan de meeste meisjes van haar leeftijd, ze is niet populair en haar focus ligt bij school en niet bij jongens. Ze heeft nog nooit een echt relatie gehad en haar voorkeur gaat uit naar een serieuze relatie, ze wil niet net zoals haar beste vriendin Natasja zijn, die heel mannelijk Tinder probeert uit te spelen. Terwijl ze de wereld op haar manier probeert te ontdekken breekt er een belangrijke nieuwe periode in haar leven aan, ze gaat studeren aan de hogeschool. Ze heeft namelijk een missie, haar diploma behalen en orthopedagoog worden. Wanneer ze tijdens de psychologieles oog in oog komt te staan met de nieuwe psychologiedocent weet ze niet wat haar overkomt...

De tweeëndertigjarige Jos Dijkstra probeert zijn leven terug op te bouwen. Van jongs af aan is hij geïnteresseerd in het menselijke gedrag  en heeft daar zijn werk van gemaakt. Noodgedwongen begint hij aan een nieuwe uitdaging en gaat als psychologiedocent aan de slag op de hogeschool. Met zijn knappe verschijning zet hij de nieuwe klas vol 
 hormoonbommetjes behoorlijk op zijn kop. De meiden hebben meer oog voor hem dan voor de lesstof. Ook de verlegen Anna kan haar ogen niet van hem afhouden...

Dit roept behoorlijk wat verwarring op. Een crush op je docent en gevoelens voor je leerling, dat kan natuurlijk niet. Zowel Jos als Anna kunnen zich niet nog meer problemen op hun hals halen. Maar wanneer Anna’s moeder plotseling ernstig ziek blijkt is haar zorgeloze leventje in een klap voorbij en klampt ze zich vast aan de psychologielessen en aan Jos. Maar Anna is niet de enige met gevoelens voor Jos, ook haar beste vriendin is heimelijk verliefd op hem. Wat is belangrijker vriendschap of liefde? En wat is dat met Jos? Maakt hij misbruik van haar kwetsbaarheid of is er sprake van ware liefde? Samen gaan ze op ontdekkingstocht en vluchten in een wereld vol passie en liefde. Zullen ze uiteindelijk de beste of de slechtste versie van zichzelf bij elkaar naar boven brengen?

Nadat ik gewend was aan de schrijfstijl van Rose had ze mijn aandacht te pakken en ging ik op in het verhaal. De verhaallijnen en personages zijn goed uitgewerkt. Lyona heeft zich goed ingeleefd in de belevingswereld van de jong volwassene en heeft de worsteling van een jonge vrouw met haar gevoelens en haar penibele thuissituatie goed weergegeven.
Gaandeweg het lezen vraag je je af waar het verhaal heen gaat? Wat heeft Jos op zijn kerfstok en kom je steeds een beetje meer te weten over ieders achtergrond. De spanning neemt steeds een beetje meer toe en uiteindelijk neemt het verhaal zelfs een beetje een spannende thrillerachtige wending, die je van te voren absoluut niet had verwacht, dit geeft een leuke twist aan het verhaal samen met de geheimzinnigheid waarin het verhaal is gehuld.
Lyona Rose heeft heftige thematiek als verboden liefde, verliefdheid, liefde, familie, vriendschap, ziekte, loslaten en psychologie op mooie manier door het verhaal heen verweven.
Aan het eind schrijft Lyona dat ze de steamy scenes soms een beetje lastig vond om zich hieraan over te geven omdat ze van nature verlegen is aangelegd, maar dit is haar toch maar mooi gelukt.

Met Secret amour heeft Lyona Rose een mooi New Adult debuut met thrillerelementen neergezet. Met goed uitgewerkte verhaallijnen en personages, waarin ze zich de belevingswereld van de jong volwassene eigen heeft gemaakt. Met heftige thematiek en een verboden liefde met een spannende twist en steamy scenes. Ben jij liefhebber van het New Adult en Young Adult genre en houd je wel van wat drama en passie in een verhaal dan is Secret amour iets voor jou, veel leesplezier.

Secret amour, mooi New Adult debuut met thrillerelementen, voor liefhebbers van passie en liefde. No go area of ware liefde? Zullen ze de slechtste of de beste versie van zichzelf bij elkaar naar boven brengen? 

★★★1/2

Met dank aan uitgeverij MH Books voor het leesexemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Target - Hanneke Meier

Titel:   Target - Het beest in mij Auteur:   Hanneke Meier Uitgever:   De Verhalenfabriek Genre:   Erotische thriller novelle Verschenen:   ...