woensdag 26 april 2023

Tequila Sunrise - Julia Ran

Titel: Tequila Sunrise
Auteur: Julia Ran
Uitgever: Godijn Publishing
Genre: Roman
Verschenen: februari 2023
Beschikbaar: Paperback en Ebook
ISBN: 9789464640748 en 9789464640755
NUR: 301
Pagina’s: 402


Kom op Daphne... leef. Met hoofdletter L!

Daphne de Jong heeft met haar eenendertig jaar al een heel leven geleden. Al op jonge leeftijd kwam ze erachter dat het leven soms keihard kan zijn en raakte hierdoor getekend voor het leven. Op haar achttiende verliet zij met slaande ruzie het ouderlijke huis en dacht in haar baas Thom haar levenspartner te hebben gevonden.

Daphne ademt diep in door haar neus en sluit haar ogen. De zilte adem van de zee prikkelt haar slijmvliezen en vertaalt zich in een weemoedige herinnering aan zandkastelen bouwen en schelpen zoeken. Het drukt zwaar op de leegte in haar hart.

Daphne had bijna alles wat haar hartje begeerde op een ding na; ze wil dolgraag moeder worden. Tot haar grote verdriet blijft die zwangerschap echter uit. En Thom blijkt andere toekomstdromen te hebben dan zij, hij heeft een ultiem doel voor ogen en vindt zijn carrière belangrijker dan zijn vrouw. Wanneer hij voor zijn werk naar Zuid-Afrika emigreert komt de sprookjesrelatie vroegtijdig tot een einde.
Gelukkig ontfermen haar beste vriendinnen Jens(ke) en Anne zich over haar. Jens is haar soulmate, ze zijn al bijna twintig jaar vriendinnen.

Ze staart in de pupillen die zo groot zijn dat het lijkt alsof ze wordt opgeslokt door twee zwarte gaten. Ronde magneten, omringd door... de poriën van haar wangen gooien alle luiken open om bloed toe te laten. Een man die eyeliner gebruikt. Het is bijna dierlijk, zo sexy.

Terwijl Daphne hard haar best doet om te overleven, ontmoet ze de zeven jaar jongere Renko Houtman. Een stoere hardrock gitarist met Italiaanse roots, muziek is zijn grote passie. Renko wordt getergd door demonen, hij heeft een duistere kant in zich en draagt enorme littekens uit zijn verleden met zich mee. Renko is alles wat Thom niet is.

Het is geen woede. Het is paniek. Blinde, ontoerekeningsvatbare paniek. Dat maakt echter geen verschil, want ze is doodsbang voor hem. Dit is Renko tijdens een nachtmerrie, maar dan klaarwakker.

Allebei zijn ze belast met een grote rugzak, wat lijdt tot een gecompliceerde relatie. Heen en weer geslingerd door emoties is de grote vraag, is dit het leven wat ze wil leven? Gezond verstand versus gevoelens die je niet kunt uitschakelen. Is Renko de liefde van haar leven? Of is alles een groot luchtkasteel en liggen hun werelden te ver uit elkaar?

Die twee waren een slechte combinatie. Het was, ze maar, alsof je twee licht ontvlambare stoffen met elkaar vermengt. Bij het minste geringste was het: boem! Kettingreactie.

In februari verscheen Tequila Sunrise, de roman van schrijfster Julia Ran bij uitgeverij Godijn Publishing. Eerder schreef zij de novelle Kir Royal, welke in mei 2022 verscheen. Kir Royal is de intro van de Tequila Sunrise serie en Tequila Sunrise is het eerste deel van de serie. Ondanks dat ik Kir Royal niet gelezen heb voordat ik aan Tequila Sunrise begon, is deze prima als losstaand verhaal te lezen. Ik had al veel enthousiaste reacties voorbij zien komen over Julia’s schrijfwerk wat mij heel nieuwsgierig maakte, ben ik net zo enthousiast als de rest? Ja! Ik ben razend enthousiast.

Tequila Sunrise bestaat uit 53 hoofdstukken, geschreven in wisselend perspectief vanuit hoofdpersonages Daphne en Renko. De hoofdstukken vanuit Renko hebben de titel van muzieknummers. Het verhaal gaat van start met een intrigerende proloog.

Julia Ran heeft een prachtige schrijfstijl, aangrijpend en meeslepend. Het verhaal is met zoveel gevoel geschreven, diepe gevoelens die onder de huid kruipen. Julia Ran raakte met de flashbacks van de kleine vijfjarige Daphne en haar beer, het kleine meisje in mij, zo bijzonder, ik hield het dan ook niet droog. Ik ben er enorm van onder de indruk en ging helemaal in het verhaal op en kon niet meer stoppen met lezen, met een zucht sloeg ik het boek dicht, dit boek zal me nog lang bij blijven.

De verhaallijn is zeer goed uitgewerkt met levensechte prachtige karakters in een gigantisch meeslepend en hartverscheurend verhaal. Julia heeft heftige thematiek in haar verhaal verweven, verlies, rouwverwerking, depressie, verwaarlozing, alcohol en drugsverslaving, huislijk geweldig, verloren dromen, financiële zorgen, kinderwens, het ouderschap en onvoorwaardelijke liefde. En de daarbij behorende emoties als verdriet, schuldgevoelens, angst,  eenzaamheid, wanhoop, dromen en verlangens, vertrouwen maar ook heel veel liefde. Dit heeft ze weten te combineren met romantiek en humor. Dit alles maakt precies de juiste cocktail voor een uniek verhaal waar ik diep van onder de indruk ben.

Goed nieuws; Julia Ran werkt op dit moment hard aan het tweede deel van de Tequila Sunrise serie. In dit deel zal mijn favoriete karakter Jens centraal staan. Ik kijk er nu al naar uit.

Met Tequila Sunrise heeft Julia Ran een hartverscheurende aangrijpende meeslepende roman 
neergezet, een emotionele rollercoaster, die diep raakt. Een goed uitgewerkt beladen verhaal met levensechte personages en heftige thema’s met een jasje van romantiek en humor wat het wat luchtiger maakt. Maakt dit alles precies de juiste cocktail voor een uniek verhaal waar ik diep van onder de indruk ben. De gevolgen van alcohol en drugs misbruik op een mensenleven. Een beschadigde jeugd, de lege huls van een depressie, wanneer je niets meer te verliezen hebt en verloren dromen. Een verhaal met een lach en een traan, echt heel knap gedaan.

Tequila Sunrise, een hartverscheurende aangrijpende meeslepende emotionele rollercoaster met levensechte personages, een verhaal wat je bij blijft, waar ik diep van onder de indruk ben, mustread!Met dank aan uitgeverij Godijn Publishing voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De smaak van harteschijn - Ine Maria Kiekens

  Titel: De smaak van harteschijn Auteur: Ine Maria Kiekens Uitgever: Loft Books Genre: Feelgood novelle Verschenen: November 2023 Beschikba...