maandag 8 mei 2023

Lucy - Hanneke Meier

 
Titel: Lucy 1, Lucy 2 en Lucy 3
Auteur: Hanneke Meier
Uitgever: De Verhalenfabriek
Genre: Thriller
Verschenen: oktober 2022
Beschikbaar: Ebook en Bookazine
ISBN: 9789461097200, 9789461097217 en 9789461097224
NUR: 332
Pagina’s: In totaal 300

The game is on!

De achtentwintigjarige verpleegkundige Lucy de Koning ontmoette vier jaar geleden Merijn, de man van haar leven in de avondwinkel. Al snel waren ze onafscheidelijk en als kroon op hun samen zijn werd niet lang daarna hun zoontje Alec geboren. Haar geluk werd ruw verstoord door de plotselinge dood van Merijn anderhalf jaar geleden. In een klap kwam ze er helemaal alleen voor te staan en bleef ze achter met de kleine Alec en kent haar leven een heleboel zorgen. 

Dat ze kan doen waar ze zo goed in is. Maar iets in haar zegt dat er een dikke adder onder het gras ligt en dat maakt haar onzeker.

Lucy wil graag een goede toekomst voor haar zoon en heeft daar zo’n beetje alles voor over. Haar grote hobby is gamen, ze behoort tot de beste spelers van het land en is razend populair. Ze is continu bezig geweest met overleven en wanneer ze een oproep ziet voor de nieuwe spelshow BLOED raakt ze in een innerlijke strijd verwikkeld. Dit spel is haar ding, hier is ze goed in en het gigantische geldbedrag zou de oplossing zijn voor al haar zorgen.

Haar lichaam schokt. Dit staat haaks tegenover haar normen en waarden. Dit is niet wie ze is.

Lucy kan de verleiding niet weerstaan en meldt zich aan, in de hoop dat hiermee al haar zorgen tot het verleden behoren, maar niets is minder waar. Al snel blijkt dat niets is wat het lijkt in deze bloedstollende show, waarin de kandidaten tot het uiterste worden gedreven. Maar there’s no way back!

Ze voelt zich als een opgejaagd hert in een gebied waar twintig jagers fanatiek rondlopen met de beste geweren die ze in hun kast konden vinden.

Al snel is het hele land in de ban van BLOED. Lukt het Lucy om dit genadeloze dodelijke spel levend te volbrengen?

Ze rilt en weet dat ze hiermee door moet gaan. Tot het bittere eind. Ze kan niet meer terug.

In oktober 2022 verscheen het thrillerdebuut Lucy van schrijfster Hanneke Meier bij uitgeverij De Verhalenfabriek, het kleine zusje van uitgeverij De Crime Compagnie. Lucy is uitgebracht als trilogie. Op 21 april verscheen Lucy als Vriendin Bookazine. Hanneke is al zolang ze zich kan herinneren bezig met schrijven en een toevallige opmerking van haar man leidde tot het geniale idee om Lucy te schrijven. Lucy werd goed ontvangen, maar ben ik net zo enthousiast als de rest?

Leuk weetje; Hanneke startte in 2019 al voorzichtig met schrijven aan Lucy, ondanks dat de grote verhaallijnen al klaar stonden wilde het toch niet helemaal vlotten. De hoofdpersoon was namelijk eerst mannelijk, toen Hanneke dit switchte naar een vrouwelijk personage stroomde het verhaal uit haar toetsenbord.

Lucy is een driedelige serie, Lucy 1, 2 en 3. Ieder deel bevat een kort verhaal wat Lucy in totaal tot een verhaal van formaat maakt. In totaal bestaat de trilogie uit 36 mooi vormgegeven hoofdstukken, geschreven vanuit hoofdpersonage Lucy. Het verhaal gaat van start met een intrigerende proloog, de innerlijke strijd die Lucy met zichzelf voert en sleept je zo het verhaal in.

Hanneke Meier heeft een heerlijke schrijfstijl, spannend en filmisch en beschikt over een goede dosis fantasie. Lucy is goed uitgewerkt en bevat alle ingrediënten die een goede thriller nodig heeft en zou zich uitstekend lenen voor een boekverfilming of tv serie. Gedurende het lezen zie je zo alles voor je afspelen. Vanaf de eerste bladzijde wist Hanneke mij het verhaal in te slepen en ging ik volledig op in het verhaal waardoor ik door bleef lezen. Ik was volledig in de ban van Lucy. Enorm knap gedaan om het zo beeldend te schrijven dat het voelde alsof je zelf in die game zat. De spanning is adembenemend en zo goed voelbaar, dat je het gevoel hebt dat je zelf achterna gezeten wordt en je met ingehouden adem steeds sneller gaat lezen en zo wordt er toegewerkt naar een zinderende finale. Maar Lucy is niet alleen maar spannend, de worsteling die Lucy doormaakt is aangrijpend en emotioneel. Het verlies van haar man Merijn en de zorgen om haar zoontje Alec nu ze er alleen voor is komen te staan. De karakters zijn herkenbaar en levendig neergezet. Lieve Lucy, kleine Alec, haar broer Julian, als kind waren Lucy en Julian al onafscheidelijk, haar steun en toeverlaat buurvrouw Maria en medekandidaat Colin.

In Lucy maken we kennis met Lucy, een jonge vrouw van achtentwintig jaar. Lucy´s leven kwam anderhalf jaar geleden volledig op zijn kop te staan, na de plotselinge dood van haar man Merijn. In een klap kwam ze er alleen voor te staan en bleef ze achter met hun zoontje Alec. Lieve Lucy wil graag een goede toekomst voor haar zoon en heeft daar zo´n beetje alles voor over. Lucy heeft een grote hobby, gamen. En wanneer zich de kans voordoet om mee te doen aan een nieuw spelprogramma, BLOED met een gigantisch geldbedrag voor de winnaar, raakt Lucy in een innerlijke strijd met zichzelf. Wel of niet meedoen? Dit is haar ding en dit is dé kans om een beter leven, maar het lijkt ook te mooi om waar te zijn. Lucy kan de verleiding niet weerstaan en meld zich aan en hoopt dat daarmee al haar zorgen voorbij zullen zijn, maar niets is minder waar. Al snel blijkt dat niets is wat het lijkt maar there’s no way back!

Hanneke Meier is druk aan het schrijven, in juni verschijnt haar thriller novelle Hoog bij uitgeverij De Verhalenfabriek en daarnaast werkt ze ook nog aan een nieuwe thriller. Ik ben enorm benieuwd en kijk er alvast naar uit. Ik hoop ook echt dat Lucy uitgebracht gaat worden als fysiek boek, dat verdienen zowel Hanneke als Lucy.

Met Lucy heeft Hanneke Meier een fantastisch spannend thrillerdebuut neergezet. Ze legt daarmee de lat hoog voor haar volgende werk. Hanneke heeft er een fan bij. Lucy bevat alle ingrediënten die een goede thriller nodig heeft en leent zich uitstekend om verfilmd te worden.

Lucy, fantastisch spannend thrillerdebuut, bevat alle ingrediënten voor een goede thriller, durf jij nog mee te doen aan een tv show? Mustread!Met dank aan uitgeverij De Verhalenfabriek voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Koud - Barbara De Smedt

Titel:   Koud, Julie Meskens 2 Auteur:   Barbara De Smedt Uitgever:   Hamley Books Genre:   Thriller Verschenen:   Oktober 2024 Beschikbaar:...