zaterdag 17 juni 2023

Hoog - Hanneke Meier

Titel: Hoog
Auteur: Hanneke Meier
Uitgever: De Verhalenfabriek
Genre: Thriller novelle
Verschenen: juni 2023
Beschikbaar: Ebook
ISBN: 9789461098023
NUR: 332
Pagina’s: 100

Let’s fly to the stars.

Haar mond is kurkdroog en haar hoofd voelt alsof er twintig wespen van binnenuit tegen haar schedel aan rammen.

Meral en Anne leerden elkaar ongeveer tien maanden geleden kennen in het café, sindsdien zijn ze samen. Beide hebben inmiddels nogal een andere kijk op hun relatie. Irritaties zijn aan de orde van iedere dag, kleine ergernissen groeien uit tot hele grote beren, de laatste tijd. Waar Meral zichzelf gelukkig waant met Anne en niets liever wil dan met haar samenwonen, twijfelt Anne juist over hun relatie. Is er nog wel een toekomst voor hun samen?

Het duurt maar anderhalve minuut. Stel je niet zo aan.

Als laatste wanhoopspoging hun relatie te redden van de ondergang, gaan ze samen een dagje spanning opzoeken in het pretpark. Het beslissende moment voor Anne, gaat ze verder met Meral of niet? Op de valreep mogen ze mee in de Booster en hebben de hele attractie voor hun alleen. Op zeventig meter hoogte gaat het mis! Er treed een technische storing op en niemand weet hoe deze te verhelpen? Ze belanden in een wakkere nachtmerrie en doorstaan doodsangsten.

De angst om te vallen lijkt bij heb allebei naar de achtergrond te zijn gedrukt, want de angst om de waarheid te spreken klinkt nu luider.

Op extreme hoogte leren ze elkaar pas echt goed kennen en komen er herinneringen naar boven. Herinneringen aan die ene avond tijdens het oudejaarsfeest in de Rotterdamse Euromast, een halfjaar geleden. De avond die hun leven voorgoed veranderde. Overleeft hun relatie deze gruwelijke Ervaring of blijken ze toch niet zo’n goed match te zijn?

Een traan vermengt zich met de regen die onophoudelijk over haar gezicht stroomt.

In oktober 2022 debuteerde schrijfster Hanneke Meier met haar thriller trilogie Lucy bij uitgeverij De Verhalenfabriek. Vandaag (18 juni) verschijnt haar nieuwe ebook Hoog. De Verhalenfabriek is het kleine zusje van uitgeverij De Crime Compagnie en staat er om bekend korte verhalen, zo rond de 100 pagina’s uit te brengen, heerlijke Tussendoortjes. Ebooks in het spannende en feelgood genre.

Recent las ik Hannekes debuut Lucy en daarmee had ze er in een klap weer een fan bij. Daarmee heeft ze voor zichzelf ook direct de lat hoog gelegd voor haar volgende werk. Ik wist dat Hanneke bezig was met haar volgende boek en kon dan ook niet wachten tot ik het kon lezen. De Verhalenfabriek zocht recensenten die Hoog wilden lezen en ik was heel blij dat ik Hoog voor verschijning alvast mocht lezen en recenseren. Vandaag deel ik mijn recensie met jullie. Heeft Hanneke wederom zo’n indruk op mij gemaakt met Hoog?

Hoog bestaat uit 18 korte hoofdstukken geschreven in wisselend perspectief vanuit hoofdpersonages Anne en Meral en speelt zich af in wisselende tijdspanne. Hierdoor beleven we het verhaal zowel vanuit Anne als vanuit Meral, die beide nogal een andere kijk op het hele gebeuren lijken te hebben.

Hanneke Meier heeft echt een heerlijke eigen kenmerkende schrijfstijl, na 4 boeken is dat inmiddels wel meer dan duidelijk. Haar schrijfstijl is beeldend en filmisch, je ziet het verhaal zo voor je afspelen. Daarnaast zorgt ze voor de nodige spanning en mysterie in het verhaal, maar ook het feelgoodstuk onderbreekt niet. Hanneke beschikt over een levendige fantasie.
Met veel spanning en vaart loodst Hanneke ons door de korte hoofdstukken. Met het spannende eerste hoofdstuk is de toon direct gezet. Ze flikt het weer, je wordt direct het verhaal ingezogen en blijft doorlezen. Nog een hoofdstuk en nog een, om erachter te komen wat er is gebeurd? Wat verbergen Meral en Anne? Ik kon niet meer stoppen met lezen.
We kennen allemaal vast de angst wel (behalve de echte diehards), bij het instappen in de achtbaan of je aan het einde van de rit weer veilig uit kunt stappen? Deze angst wordt voor Meral en Anne werkelijkheid. Hanneke weet hun doodsangsten zo te beschrijven alsof je bij de dames in de booster zit.

In Hoog maken we kennis met Meral en Anne. Zij hebben sinds ongeveer 10 maanden een relatie en hebben allebei nogal een ander beeld van hun relatie. Kleine ergernissen worden hele grote beren de laatste tijd. Meral waant zichzelf gelukkig met Anne en wil niks liever dan samenwonen met Anne. Anne twijfelt juist en vraagt zich af of er wel een toekomst voor hun samen is?
Meral werkt als apothekersassistente in Rotterdam en heeft een bijbaan in een café waarmee ze geld verdiend voor de leuke dingen in het leven. En Anne werkt als secretaresse op een boekhoudkantoor. Meral wil graag altijd haar zin krijgen, houdt van spanning, en zoekt graag de randjes op, met haar is het nooit saai. Samen gaan ze een dagje uit naar een attractiepark, voor Anne het beslissende moment in hun relatie, gaat ze verder met Meral of niet. Ter afsluiting mogen ze op de valreep mee in De Booster, met 70 meter hoogte, de hoogste attractie van het hele park. En dan gaat het mis! Er treed een technische storing op en Anne en Meral zitten vast op enorme hoogte. Ze belanden in een wakkere nachtmerrie en staan doodsangsten uit. Op deze extreme hoogte leren ze elkaar pas echt goed kennen. Is hun relatie bestand tegen deze Ervaring of zijn ze toch niet zo´n goede match?

De karakters worden uitgebreid geïntroduceerd en uitgewerkt. Erg knap gedaan in een relatief kort verhaal. De lezer komt een hoop te weten over Anne en Meral. Het verhaal speelt zich af in de periode voor de Boosternachtmerrie en tijdens de jaarwisseling in de Euromast een halfjaar daarvoor. Hoog zit vol spanning, is verrassend met heerlijke wendingen en een goed doordacht plot.

Hoog staat garant voor een paar uur heerlijk leesplezier. En als ik dan toch iets moet noemen, dan is het enige wat ik er jammer aan vind, dat het niet nog minstens 100 bladzijdes langer was.

Inmiddels is Hanneke druk aan het schrijven aan haar volgende boek, dit keer geen thriller maar een feelgood verhaal. Waarvan ik denk dat dit genre haar ook uitstekend zal liggen, gezien Lucy en Hoog welke beide naast spanning ook een flinke dosis benodigde feelgood bevatten. Ik ben er wederom heel benieuwd naar, maar moet daar ook bij vermelden dat Hanneke mij zo’n beetje ieder genre zou kunnen laten lezen.

Met Hoog flikt Hanneke Meier het weer. Ze heeft wederom een heerlijke spannende thriller met heerlijke wendingen en een goed doordacht plot neergezet. Met veel mysterie, spanning en vaart maakt zij ons toeschouwer van de Boosternachtmerrie van Meral en Anne. Garant voor een paar uur heerlijk leesplezier, van mij mocht het nog wel 100 bladzijdes langer zijn.

Hoog, heerlijke spannende thriller, Hanneke flikt het weer, durf jij na deze wakkere Boosternachtmerrie nog in het reuzenrad? Mustread!



Met dank aan Uitgeverij De Verhalenfabriek voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Titel:   Van sixpack tot schoonmoeder, Toscaanse dromen deel 2 Auteur:   Liza van der Peijl Uitgever:   Loft Books Genre:   Feelgood roman V...