vrijdag 20 oktober 2023

Hoop boven Wisteria Cottage - Eline Hazelaar

Titel: Hoop boven Wisteria Cottage, Joy serie deel 1
Auteur: Eline Hazelaar
Uitgever: Loft Books
Genre: Feelgood roman
Verschenen: September 2023
Beschikbaar: Ebook en Luisterboek
ISBN: 9789047208747 en 9789047208754
NUR: 340
Pagina’s: 285


Dit was vijftig tinten wit. Erger dan dat. Maar de gps was overduidelijk: bestemming bereikt.

Feliz Snow is sinds drie jaar dierenarts, daarmee is ze in de voetsporen van haar vader befaamd dierenarts George Snow getreden. Na haar afstuderen ging ze aan de slag in zijn gerenommeerde dierenkliniek. Daarmee deed ze vooral wat er van haar verwacht  werd en niet wat ze graag zelf wilde. Haar grote droom was altijd het hebben van een eigen praktijk.

Dierendokters vallen hier niet zoals de sneeuw uit de lucht.

Wanneer de kans 
zich voordoet volgt Feliz haar hart en verlaat samen met Witbuikegel Clothilde de stad, om op het platteland in de middle of nowhere, in het pittoreske sneeuwdorp Joy haar eigen kliniek op te zetten. Ze betrekt een knusse cottage op het landgoed van landheer North in de witte vallei.

Mijn hart bonkte tegen mijn ribben en elke ademteug in de bitterkoude lucht deed mijn longen gloeien alsof er zich rozen van ijs met prikkerige doorns in nestelden.

Feliz was toe aan iets verfrissends, Joy is meer dan verfrissend, het is er ijskoud, nooit warmer dan 2° C en het sneeuwt er bijna altijd, als dat alleen al geen uitdaging is. Zal Feliz zich hier ooit thuis voelen? In dit ouderwetse dorp waar de tijd lijkt stil te staan, in de betoverende cottage met al haar geheimen in het Cripsy Bos?

Vuur en ijs. Dat sist en knettert en dooft ten slotte.

Zitten de dorpsbewoners eigenlijk wel op de kleine dierenarts uit de stad te wachten? En hoe zit het met de mysterieuze landheer? Weet ze hem te ontdooien? En zichzelf staande te houden en haar zilveren randje te vinden of was alles te mooi om waar te zijn?

Crispy Bos was verder stil en huiverig koud. Ik krabde op mijn handpalm en zuchtte. Ik wist mijn plaatsen wel uit te kiezen.

In september verscheen de feelgood roman Hoop boven Wisteria Cottage van schrijfster Eline Hazelaar bij uitgeverij Loft Books. Toen Eline in mei een collage plaatste op haar Instagram met daarin een omschrijving van het verhaal en ik zag dat er een Witbuikegel mee zou doen in het verhaal, was ik direct verkocht, dat boek moest ik lezen! Natuurlijk sprak de rest van het verhaal mij ook aan, maar die egel die gaf de doorslag. Toen het boek recent verscheen kon ik dan ook niet wachten om erin te beginnen. Wat ik destijds niet kon weten is dat mijn eigen Witbuikegeltje Izzy door ouderdom plotseling ernstig ziek zou worden, dus ik had verwacht dat het lezen voor mij iets lastiger zou zijn dan normaal, maar ik heb enorm van het verhaal genoten. Ik had destijds gelijk het idee om een foto van Izzy en de cover van het boek te maken en had nooit meer durven hopen dat ik deze foto ook nog daadwerkelijk zou kunnen maken. Ik ben er dan ook super trots op dat Izzy en ik deze samen hebben kunnen maken.


                               

Leuk weetje; Eline Hazelaar heeft een aantal korte verhalen op haar naam staan, met haar feelgoodserie Joy komt haar grote droom uit.

Hoop boven Wisteria Cottage is het eerste deel van de 4 delige feelgood serie, Joy. Het verhaal bestaat uit 32 langere hoofdstukken geschreven vanuit hoofdpersonage Feliz Snow. Vanaf de eerste bladzijde neemt Eline je mee op de winterse avonturen van Feliz.

Eline Hazelaar heeft een prachtige schrijfstijl, met haar mooie zorgvuldige woorden en zinnen die uitstekend op elkaar aansluiten bijna poëtisch te noemen. Echt op en top genieten en heerlijk weg zwijmelen in winterwonderland dankzij de beeldende en gedetailleerde schrijfstijl van Hazelaar. Origineel en grappig, aangenaam om te lezen, waardoor ze je aandacht direct weet te pakken en door blijft lezen. Een boek is naar mijn mening goed, wanneer je ervan baalt als je het tussentijds weg moet leggen wegens andere bezigeden omdat je eigenlijk het liefst gewoon verder wilt lezen en er ondertussen telkens aan moet denken en je erop verheugd om weer verder te kunnen lezen. Deze uitwerking heeft Hoop boven Wisteria Cottage.

In Hoop boven Wisteria Cottage maken we kennis met Feliz Snow. Feliz rondde drie jaar geleden haar studie diergeneeskunde af. De liefde voor het vak werd haar met de paplepel ingegoten, het was voorbestemd dat ze dierenarts zou worden net als haar vader. Haar ouders hebben een gerenommeerde dierenkliniek middenin de stad, na het behalen van haar diploma, ging Feliz werken in de kliniek van haar vader. Een deskundig team maar haar grote droom is altijd al een eigen praktijk geweest. Dus wanneer zich de kans voordoet volgt dierenarts Feliz haar hart, geheel tegen de wil van haar moeder en verlaat samen met haar Witbuikegel Clothilde, huis en haard om in het sneeuwwitte authentieke dorpje Joy, in the middle of nowhere op zoek te gaan naar haar eigen zilveren randje en haar eigen kliniek op te zetten. Klaar voor de nieuwe uitdaging en op eigen benen te staan.
Feliz betrekt een knusse cottage op het landgoed van landheer Fraser North in de witte vallei. Verhuizen naar een dorp waar je niemand kent is al een uitdaging op zich, maar wanneer je dan ook nog gaat wonen in een bergdorp als Joy. Daar waar het nooit warmer wordt dan 2° C en waar het altijd sneeuwt en de tijd lijkt stil te staan maak je wel een hele gewaagde keuze. Feliz was toe aan iets verfrissends, nou dat is is in ieder geval wel gelukt.
Zal ze zich hier ooit thuis voelen in, in dit ouderwetse dorp met de kleine community en intense dorpelingen, in de betoverende Wisteria cottage met al haar geheimen in het Crispy Bos?  En zitten de dorpsbewoners wel te wachten op de kleine dierenarts uit de stad? Niet iedereen is namelijk even blij met haar komst. En hoe zit het met de geheimzinnige chagrijnige landheer? Weet ze hem te ontdooien? En weet ze zich staande te houden of was alles te mooi om waar te zijn?

Een dierendokter en een landheer. Zij een echte stadsvrouw die volledig uit de toom valt in de koude sneeuwwereld waar hij al zijn hele leven woont. Van kleine huisdieren naar winterdieren, het maakt allemaal niet uit voor Feliz met haar liefde met alles met een snuit. Deze dappere, nieuwsgierige en eigenwijze dierenarts zorgt met gevaar voor eigen leven dat alle dieren de beste behandeling krijgen die ze nodig hebben. Hij een kasteelheer en haar huisbaas, een afstandelijke lone wolf die graag op zichzelf is met een oud litteken, letterlijk en figuurlijk. Dit allen in een ijzig dorp met een heusch dorpshoofd Jasmijn Winther.
Doet Hazelaar met jachtopziener Rob Higgs vast een voorzet naar deel 2 Dromen boven Moonstone Cabin?

De verhaallijn en karakters zijn heel origineel, ontzettend goed uitgewerkt en spelen zich af in een unieke setting in het fictieve authentieke dorpje Joy. Waan je in winterse sferen in de wondere sprookjes wereld met de karakteristieke personages die Eline tot leven brengt in Hoop boven Wisteria Cottage.
Voor mij als dierenliefhebber op en top genieten. Ik moest gedurende het lezen denken aan de tv serie Hart of Dixie, een super serie, alleen draait dat om een huisarts en in dit boek gaat het om een dierenarts.
Naast romantiek kent het verhaal ook een serieuze verhaallijn en ook een hoop humor, het zit vol ongemakkelijke momenten, verlangens en grappige situaties. Echt hilarisch en vermakelijk, je ziet het allemaal zo voor je en die moeder van Feliz OMG.

Met Hoop boven Wisteria Cottage heeft Eline Hazelaar een originele cosy feelgood roman afgeleverd, die je hart weet te verwarmen ondanks de ijzige kou in het authentieke dorpje Joy. Met haar prachtige schrijfstijl, goed uitgewerkte verhaallijn en karakters waan je je in winterse sferen van de unieke wondere sprookjeswereld. Kom maar op met Dromen boven Moonstone Cabin.

Hoop boven Wisteria Cottage, originele cosy feelgood roman, waan je in winterwonderland van het pittoreske Joy. Aanrader!


Met dank aan uitgeverij Loft Books voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Titel:   Van sixpack tot schoonmoeder, Toscaanse dromen deel 2 Auteur:   Liza van der Peijl Uitgever:   Loft Books Genre:   Feelgood roman V...