donderdag 16 november 2023

Dromen boven Moonstone Cabin - Eline Hazelaar

Titel: Dromen boven Moonstone Cabin, Joy serie deel 2
Auteur: Eline Hazelaar
Uitgever: Loft Books
Genre: Feelgood roman
Verschenen: Oktober 2023
Beschikbaar: Ebook en Luisterboek
ISBN: 9789047208761 en  9789047208778
NUR: 340
Pagina’s: 291

Het was nooit eerder zo stil geweest alsof er iets op komst was. Een storm of dreiging die op de loer lag.

Jasmijn Winther is een druk bezet vrouw, sinds vijf winters is ze gerespecteerd dorpshoofd van het kleine bergdorpje Joy. Daarnaast runt ze het familiebedrijf Winther’s Goat Farm, wat al jarenlang van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het is hard werken als dorpshoofd en geitenboerin, samen met haar trouwe metgezel, dwerggeit Henrietta probeert ze er het beste van te maken.

Hij bleef me aankijken met die bedachtzame blik waar duizenden winters zich in weerspiegelden alsof hij was vereeuwigd met deze sneeuwwereld.

Toch bekruipt haar steeds vaker het gevoel of dit leven wel bij haar past? Een compleet uitgestippeld leven volgens eeuwenoude tradities, is dat wel wat ze wil? Wanneer er dan ook nog dreigingen vanuit onverwachte hoek komen en ze oog in oog komt te staan met de gevreesde wolf, die haar dorp sinds kort teistert, wordt het haar allemaal eventjes teveel.

Het kwam op dit moment aan. Ik had maar één kans. Eén moment. Eén moment waarin alles kon veranderen.

Ze ligt overhoop met haar gevoelens, die haar grootste vijand zijn geworden. En dan is er ook nog haar jachtopziener, Rob Higgs, die ze al vanaf haar jeugd kent, van oudsher is een relatie tussen beide ondenkbaar. Maar wat doet hij toch met haar? En het dorpshoofd van Happily wat wil hij van haar? Gaat ze voor zilver of wordt het goud?

Het was een dag zoals alle andere en toch veranderde alles.

Lukt het Jasmijn om oude tradities te doorbrengen en haar dromen na te jagen of zit ze voor altijd gevangen in een leven dat voor haar werd gekozen? Zal ze ontdekken hoe ware liefde voelt?

Ik kom terug. Altijd. Bij jou. Tsjik.

In september verscheen het eerste deel van de Joy serie Hoop boven Wisteria Cottage van schrijfster Eline Hazelaar. Een maand later, oktober 2023 verscheen alweer het tweede deel van deze vierdelige serie, Dromen boven Moonstone Cabin, bij uitgeverij Loft Books. Ik mocht het boek lezen en recenseren van de uitgeverij. Van deel een heb ik enorm genoten, dus ik was heel benieuwd naar deel twee. Heb ik hier net zo van genoten als van het eerste deel?

Dromen boven Moonstone Cabin bestaat uit 33 lange hoofdstukken geschreven in de ik-vorm vanuit hoofdpersonage Jasmijn Winter. Ik schreef het in mijn recensie over het eerste deel ook al, Eline Hazelaar heeft een bijzondere schrijfstijl, met haar liefdevolle en gedetailleerde beeldende manier van schrijven, op sprookjesachtige wijze, neemt ze je mee naar de magische witte sneeuwwereld van het feeërieke Joy. Vol humor, dillema's en onverwachte verrassingen. Terwijl het buiten koud en guur is, storm en regen zat ik lekker binnen met een kop thee en een deken op de bank met dit heerlijke boek.

In Dromen boven Moonstone Cabin staat Jasmijn Winther in de spotlights. We kennen haar al uit Hoop boven Wisteria Cottage, als dorpshoofd en beste vriendin van dierenarts Feliz Snow. Ik heb wel even moeten wennen aan Jasmijn, juist omdat ik Feliz zo leuk vond en Jasmijn in het begin wat stugger over kwam en het verhaal een beetje traag op gang kwam maar naar mate dat het verhaal vorderde kwam er meer vaart in. Dezelfde setting en toch een heel ander verhaal, knap gedaan. Een magisch winterverhaal dat je het gevoel geeft ver terug in de tijd te zijn beland, in Joy waar de tijd lijkt te zijn blijven stil te staan. De verhaallijn en de karakteristieke sprookjesachtige personages zijn weer formidabel uitgewerkt. Ik heb er wederom enorm van genoten en kijk uit naar de volgende delen.
Eigenwijze tegendraadse Jasmijn, die al heel veel voor haar kiezen heeft gekregen en haar opdringerige grootmoeder Nana, die haar erg claimt en loner Rob, het ondoordringbare ijsfort uit het spookachtige woud.

Jasmijn Winther, dertig jaar oud en sinds vijf winters dorpshoofd van het kleine bergdorpje Joy, met slechts vierhonderdzevenendertig inwoners. Ze nam de taak over van haar grootmoeder Aggie, die sinds het overlijden van haar moeder er altijd voor haar is geweest. Naast dorpshoofd is ze geitenboerin, Winther’s Goat Farm is een kostbaar familiebezit, dat al jarenlang van generatie op generatie wordt doorgegeven. Samen met dwerggeit Henrietta, haar trouwe metgezel en haar jachtopziener Rob Higgs, doet ze haar best om zowel Joy als de boerderij te runnen. Ondanks dat ze geliefd is als dorpshoofd, voelt ze zich vaak alleen in de grote boerderij en vallen alle werkzaamheden haar zwaar. Jasmijn vindt het maar benauwend dat zij geacht wordt te leven volgens eeuwenoude tradities en haar leven al compleet uitgestippeld lijkt te zijn. Als er dan ook nog dreigingen uit onverwachte hoek komen en ze oog in oog komt te staan met de gevreesde witte wolf, is het ook haar soms allemaal eventjes teveel ondanks dat het haar taak is om haar geliefde dorp te beschermen.

En dan zijn daar ook nog haar gevoelens, haar grootste vijand. Jasmijn twijfelt of dit wel het leven is wat ze leven wil? Rob en zij kennen elkaar al vanaf jongs af aan, hun onderlinge verhoudingen zijn altijd duidelijk geweest, maar wat is dat toch tussen hun? En wat doet het dorpshoofd van Happily met haar? Jager of geitenboer? Goud versus zilver? Simpel en eenvoudig versus gecompliceerd? Waarom maakt ze het zichzelf toch zo moeilijk?

Zij is het dorpshoofd, hij haar jachtopziener, van oudsher is een relatie tussen beide ondenkbaar. Zal zij de koele jager weten te ontdooien? Zal de vonk overslaan? En zal hij en zij ooit samen een worden? Of zal hij haar voor altijd op afstand houden? En grijpen ze beide naast de ware liefde?

Lukt het Jasmijn om oude tradities te doorbreken en haar dromen achterna te jagen, of zal ze voor altijd gevangen zitten in een leven dat voor haar gekozen werd?

Ook in Dromen boven Moonstone Cabin zitten weer verborgen boodschappen en actuele thema’s. Het wolvenprobleem, een heel actueel onderwerp. De liefde, die zich niet laat sturen, maar zijn of haar eigen weg kiest en het mogen ervaren van onvoorwaardelijke liefde. Het vervullen van dromen, ook als je daarmee misschien buiten de geijkte paden treed. Tweede kansen. En Adoptie. Allen op een mooie manier door het verhaal heen verweven.

Met Dromen boven Moonstone Cabin heeft Eline Hazelaar een fabuleus vervolg op Hoop boven Wisteria Cottage neergezet. Een heerlijke magische winterse feelgood roman. Zelfde setting en toch een heel ander verhaal in het feeërieke bergdorp Joy . Met goed uitgewerkte verhaallijnen en karakteristieke sprookjesachtige personages. Vol humor, dillema's en onverwachte verrassingen. Droom mee met winterwonderland, terwijl je heerlijk warm binnen zit en de kou lekker buiten de deur blijft. Op naar de volgende delen van Joy.

Dromen boven Moonstone Cabin, fabuleus vervolg, heerlijke magische winterse feelgood. Zal Jasmijn haar ware liefde vinden? Aanrader!Met dank aan uitgeverij Loft Books voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Omdat ik altijd al de jouwe was - Emma Anna

Titel:   Omdat ik altijd al de jouwe was Auteur:   Emma Anna Uitgever:   Emma Books Genre:   Age gap guardian romance Verschenen:   Maart 20...