zondag 12 november 2023

Emery - Cora Rose

Titel: Emery, Onverwacht serie deel 3
Auteur: Cora Rose
Uitgever: MH Books
Genre: Roman m/m
Verschenen: September 2023
Beschikbaar: Paperback en Ebook
ISBN: 9789492792389 en 9789492792488
NUR: 343
Pagina’s: 304


We raken gewend aan het Donker als het Licht weg is.


Een jaar geleden ontmoetten August en Emery elkaar, nu zijn ze stiefbroers, maar of ze daar ook zo blij mee zijn? August zijn moeder trouwde met Emery’s vader. Tot nu toe heeft hij Emery op afstand weten te houden, Emery is raar en heeft iets waardoor je beter ver bij hem uit de buurt kunt blijven. Maar wanneer ze beide worden uitgenodigd voor een vakantie in Utah, samen met hun ouders, kunnen ze niet meer om elkaar heen.

Ik heb meer psychische gezondheidsproblemen dan een veteraan die terugkomt van de oorlog.

Tijdens een acht uur durende roadtrip reizen ze samen door de bergen af naar Utah. Emery zou Emery niet zijn wanneer hij chaotisch als hij is, een afslag mist waardoor ze verdwalen en vast komen te zitten in de ijzige sneeuw, in de middle of nowhere. Met een lange ijskoude nacht voor de boeg en zonder verbinding met de buitenwereld, zijn ze op elkaar aangewezen om te overleven.

Droom maar lekker verder. Die gast is heteroseksueler dan een meetlat.

Daar zit je dan met je rare stiefbroer in de krappe ruimte van je SUV, waarin je geen kant op kunt. En dan blijkt hij helemaal niet zo erg te zijn als je al die tijd hebt gedacht. Zo dicht op elkaar slaat te verwarring toe en zie je wie hij daadwerkelijk is en slaan de vonken over. Hoe kan dit? Sinds wanneer valt hij op mannen? En mag dit wel? Verliefd worden op je stiefbroer? Dat is raar! Bovendien verdiend zijn moeder alleen het allerbeste, dus hij mag het niet voor haar verpesten.

Schijnbaar heb ik ook dwangmatige neigingen. Het is de gestoorde kers op de klotetaart die mijn leven is.

Maar laten ze eerst, de koude nacht maar zien te overleven.

Je verdient het om geen geheimpje te zijn.

Emery is het derde deel van de Onverwacht serie van de Amerikaanse schrijfster Cora Rose, eerder las ik Whit en Sem, met veel plezier. In september verscheen het derde deel Emery, welke ik deze week met veel plezier heb gelezen. Wel blijft tot nu toe mijn favoriet van de reeks Sem.

Emery is opgebouwd in 2 delen en bestaat uit 15 hoofdstukken waarin hoofdpersonages Emery en August centraal staan. Het verhaal wordt afwisselend vanuit Emery en August vertelt. En gaat van start met een proloog en sluit af met meerdere epilogen.

Cora Rose is een Amerikaanse schrijfster, dus haar boeken zijn door uitgeefster Miranda Hillers vertaald naar het Nederlands. De schrijfstijl van Cora is typerend, als je eenmaal een boek van haar hebt gelezen, herken je haar stijl direct. Meeslepend, zeer gedetailleerd maar toch vol vaart en met heel veel diepgang, erotisch, maar ook grof en kent heel veel humor.

Omdat het al een derde deel van een serie is, vraag je wel een beetje af hoe een auteur het verhaal nog boeiend weet te houden? Ik was heel benieuwd naar de opstandige persoonlijkheid Emery. Nou dat is gelukt hoor, Cora Rose wist mij direct het verhaal weer in te trekken, wat resulteerde in dat ik het verhaal weer heel snel uit had. De verhaallijn en de karakters zijn wederom heel goed uitgewerkt.

In Emery maken we kennis met Emery Evans en August Arnette. August kennen we nog uit Sem, hij is de beste vriend van Magnus. Emery’s vader is pas getrouwd met August zijn moeder, waardoor August en Emery nu stiefbroers zijn. Ze leerden elkaar een jaar geleden kennen en August kan Emery eigenlijk niet uitstaan en blijft het liefst ver uit zijn buurt. August en zijn moeder hebben samen veel meegemaakt, tien jaar geleden overleed zijn vader en sindsdien heeft zijn moeder hem alleen opgevoed. Moeder en zoon hebben een hele goede band, zijn moeder staat altijd op nummer een bij hem. Dit in tegenstelling tot Emery, bij wie alleen het noemen van zijn moeders naam al voor een heftige confrontatie met het verleden zorgt met bijhorende angst en paniekaanvallen. Wanneer Emery en August uitgenodigd worden door hun ouders in hun vakantiehuis, gaan ze samen op een acht uur durende roadtrip door de bergen naar Utah. Emery zou Emery niet zijn wanneer hij als zijn chaotische zelf een afslag mist, waardoor ze verdwalen en vast komen te zitten in de ijzige sneeuw, waardoor ze opeens aan elkaar zijn overgeleverd in de middle of nowhere. Met een lange koude nacht voor de boeg moeten ze zien te overleven. En dan blijkt dat Emery helemaal niet zo vreselijk is als hij al die tijd heeft gedacht, zo dicht op elkaar slaat de verwarring toe en ziet hij de man wie hij daadwerkelijk is en knettert er iets tussen hen. Maar hoe kan dit? Hij valt toch helemaal niet op mannen? En kan dit wel? Verliefd worden op je stiefbroer? Bovendien wil hij niets verpesten voor zijn moeder, zij verdiend alleen het allerbeste. Maar het belangrijkste; laten ze eerst de koude nacht maar zien te overleven.

Lomp, stoer en gruwelijk beschadigd met een heel klein hartje, dat is Emery ten voeten uit. Stoer en impulsief, met een heleboel tatoeages aan de buitenkant, maar vanbinnen een emotioneel wrak, een onzekere, gevoelige jongen met een traumatisch verleden. Een gesloten boek, die omwille van zelfbescherming niemand echt binnen durft te laten. Onherstelbaar beschadigd en heeft zich nooit ergens thuis gevoeld. Vindt hij bij August zijn thuis, die hij nooit gehad heeft?
August, perfectionist tot in de puntjes, kampt ook zo met zijn eigen demonen uit zijn verleden. Hij is zachtaardig en ontzettend lief.
Chaoot versus mister Perfect. Opposites attract? Zijn ze voor elkaar gemaakt? Weet Emery zijn monsters onder controle te houden?

We weten inmiddels dat Cora Rose er een kei in is om zware thematiek op een luchtige manier door haar verhalen heen te verweven, zo ook in Emery. Knap hoe ze dat toch telkens weer voor elkaar weet te krijgen. Want de onderwerpen zijn behoorlijk zwaar, maar voelen nergens te zwaar aan. Onderwerpen als onder andere psychische- en gedragsproblematiek, zoals verlatingsangst, hechtingsproblemen en PTSS, ADHD en gezondheid, nachtmerries, kindermishandeling en misbruik. De verwarring, de angst en de paniek, maar ook het aantrekken en afstoten, grenzen stellen, keuzes maken, loslaten, jaloezie, de liefde, intimiteit en de lust zijn mooi uitgewerkt.

De Onverwacht serie telt 8 delen, het volgende deel, deel 4 gaat Luke heten en zal gaan over Luke en Elliot.

Met Emery heeft Cora Rose wederom een meeslepende roman neergezet. Knap hoe zij telkens weer een boeiend verhaal met excentrieke persoonlijkheden weet neer te zetten. Intrigerend, rauw, vol diepgang en heftige thematiek. Op naar deel 4, Luke.

Emery, meeslepende intrigerende roman, chaoot versus mister perfect, perfect just the way they are? Aanrader!Met dank aan uitgeverij MH Books voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De smaak van harteschijn - Ine Maria Kiekens

  Titel: De smaak van harteschijn Auteur: Ine Maria Kiekens Uitgever: Loft Books Genre: Feelgood novelle Verschenen: November 2023 Beschikba...