vrijdag 12 januari 2024

De donkerste nacht - Chloë van Silfhout

Titel: De donkerste nacht, Kate & Sophie 1
Auteur: Chloë van Silfhout
Uitgever: Oorts Publishing
Genre: Romantic Suspense, Thriller
Verschenen: Augustus 2023
Beschikbaar: Ebook
ISBN: 9798223534105
NUR: 332
Pagina’s: 363

Divide et impera.

Kate en Sophie, beste vriendinnen, huisgenoten en collega’s bij afdeling moordzaken van de politie. Een goed geolied rechercheursduo wat nogal wat voor hun kiezen krijgt. Dood en verderf zijn de dagelijkse gang van zaken en ondanks alles blijven ze toch geloven in de goedheid van de mens.

Het voelde alsof ze speelde met vuur. Als koordansen boven de afgrond.

Een aanslag raakt het recherchegebouw in het hart. Collega’s die zich dagelijks inzetten om het recht te bestrijden, worden de dood in gejaagd of moeten vechten voor hun leven. Kate’s vriend Dean raakt ernstig gewond.

Je bent beschadigd. Gebroken. Maar samen zijn we heel.

Terwijl Kate de dagen aan zijn bed doorbrengt, gaat Sophie undercover in het hol van de leeuw om de barbaren die dit op hun geweten hebben te ontmaskeren. Een ware beproeving, waarin ze beland in de machtsstrijd van het broederschap binnen een MotorClub. Een wereld die alle grenzen tussen goed en kwaad laat vervagen. Die haar werelden laat samensmelten met verstrekkende gevolgen.

Soms maak je vrienden, soms maak je vijanden, maar alles wat nodig is om ons doel te bereiken. In liefde en oorlog is alles geoorloofd, en geloof mij, dit is oorlog.

Lukt het Sophie om het risicovolle infiltratietraject te voltooien? Of zal de alles verwoestende storm ook haar bereiken?

Stormen gingen voorbij, harde wind ging liggen, en er was geen nacht zo donker, of het werd weer licht.

Chloë van Silfhout debuteerde in 2023 met haar romantic suspense thriller De donkerste nacht. Chloë bracht haar ebook in eigen beheer uit. En niet lang daarna volgden ook deel 2 Vrienden van vroeger en deel 3 Kogel door de kerk. Van Silfhout schrijft hard aan het volgende deel van de reeks. In het dagelijkse leven is ze peuterjuf op een asielzoekerscentrum en schrijven doet ze al zo lang ze zich kan herinneren.

Ik leerde Chloë kennen op Instagram en in oktober won ik de winactie die door haar georganiseerd werd en ontving ik van haar alle drie haar boeken. Wat was ik blij en wat keek ik er naar uit om eindelijk in een boek van haar te beginnen. Ik had al zoveel goeds over haar boeken voorbij zien komen, ik kon niet wachten.

Die lieve Chloë heeft heel veel geduld moeten hebben voordat het eindelijk zover was dat ik begon met lezen. Maar het was het wachten dubbel en dwars waard! Je hoopt bij ieder boek waaraan je begint dat het goed is, maar bij dit boek vond ik het helemaal super spannend. Ik hoopte zo dat het echt zo goed zou zijn als iedereen zegt en vooral dat ik dat óók zou vinden. Niks zo erg wat dat betreft als dat je een auteur super aardig vind, maar over het boek minder enthousiast zou zijn, maar gelukkig niks van dat alles. Ik ben juist mega enthousiast.

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik dol ben op het mogen lezen van een debuut. De voorzichtige eerste stappen in de boekenwereld die gezet worden en wat een moois heb ik al mogen lezen. Maar dit debuut! Wauw! Deze is echt zo super goed. Ik hoop dat Chloë daar zelf inmiddels ook van overtuigd is want ze vindt het zelfs nog ongemakkelijk om zichzelf auteur te noemen, maar als je toch zo een boek kunt schrijven, dan verdien je het gewoon om door te breken en succesvol te worden. Indrukwekkend en bijna onvoorstelbaar dat dit boek van een Nederlandse schrijfster is. Echt precies mijn stijl, een parel van eigen bodem.

Zoals gezegd De donkerste nacht is het eerste deel van de Kate & Sophie reeks. Het verhaal bestaat uit 24 langere hoofdstukken, afwisselend geschreven voornamelijk vanuit Kate en Sophie. En gaat van start met een intrigerende, spraakmakende en veelbelovende proloog, spannend en mysterieus, die meteen nieuwsgierig maakt naar de rest van het verhaal. Van Silfhout sleurt de lezer direct het verhaal in waardoor er nog maar een ding op zit; doorlezen en snel.

Chloë van Silfhout heeft een kenmerkende en ontzettend aangename manier van schrijven. Ik hou van haar schrijfstijl. Op beeldende haast filmische wijze, met zorgvuldig gekozen woordgebruik, weet zij de lezer met veel vaart door het verhaal heen te toeren. Spannend, duister, ijzingwekkend en rauw maar ook met wervelwind aan emoties. Dit boek laat zich niet aan de kant leggen, je moet doorlezen, wat resulteert in dat ondanks dat het een dik boek is dat je het helaas ook weer zo uit hebt. Knap gedaan.

In De donkerste nacht maken we kennis met rechercheursduo en Sophie van Wageningen en Kate Verbeek. Leuk eens een keer een vrouwenduo in plaats van altijd maar weer die man vrouw combinatie. Kate en Sophie leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding tot rechercheur en zijn sinds die tijd onafscheidelijk. De dames hebben een innige vriendschap ontwikkelt, hun studentenkamer omgewisseld voor een woning en zijn naast huisgenoten en beste vriendinnen ook nog collega’s. Als een geoliede machine werken ze samen binnen hetzelfde politiekorps op de afdeling moordzaken. Waar ze nogal wat voor hun kiezen krijgen. Dood en verderf zijn de dagelijkse gang van zaken en ondanks alles blijven ze toch zoveel mogelijk geloven in de goedheid van de mens. Het laatste jaar is er nogal wat veranderd in hun privé leven maar dat houdt de dames, die elkaar tegenpolen zijn, scherp. De blonde Sophie is een chaotische romanticus en de donkerharige Kate een gestructureerde dwangneuroot. Beide met hun eigen rugzak en hard geworden door het leven, konden maar weinig mensen door hun pantser heen breken, maar ze hebben altijd nog elkaar en daar moeten ze heel zuinig op zijn. Kate heeft een relatie met college rechercheur Dean en Sophie dacht de ware te hebben gevonden maar ontdekt dat ze het laatste jaar in een complete leugen heeft geleefd en wat rest is een gebroken hart.

Een aanslag doet het recherchegebouw in een slagveld veranderen, waarbij mensen die zich dagelijks inzetten om het recht te bestrijden, omkomen of voor hun leven moeten vechten. Dean die nooit een vlieg kwaad heeft gedaan, raakt ernstig gewond. Terwijl Kate dag na dag doorbrengt aan het ziekenhuisbed van haar vriend, gaat Sophie undercover het hol van de leeuw in, om de monsters die dit op hun geweten hebben achter slot en grendel te krijgen.

Er ontvouwt zich een ware beproeving waarin ze terecht komt in de machtsstrijd van de verdorven wereld van de criminele wereld van de Chosen Guardians MotorClub. Die haar terug leidt naar een grote zaak. Een wereld die alle grenzen tussen goed en kwaad laat vervagen. Die haar werelden laat samen komen, iets waarvan ze de gevolgen vooraf nooit had kunnen overzien. Lukt het Sophie om dit infiltratietraject te voltooien? Of zal de alles verwoestende storm ook haar bereiken?

De donkerste nacht kent een zorgvuldige opbouw van het verhaal en zit echt gelikt in elkaar. Het is een wervelwind aan gebeurtenissen en emoties, die elkaar in rap tempo opvolgen en een razend spannende finale. Rauw, onheilspellend en vol spanning en diepgang. Met levensechte karakters en een gemeen traantje. Stoere Sophie en Kate, kwetsbare Esra. Onmogelijke liefdes, traumatische gebeurtenissen en een knagend schuldgevoel.
Het verhaal bevat alle ingrediënten voor een grandioos doorslaand succes en blijft nog lang nazinderen in je hoofd. Gedurende het lezen ga je van de personages houden en vraag je je af waarom is dit boek niet uitgegeven door een uitgeverij? Deze vrouw heeft echt talent! Lees dit boek!

Sons of anarchy meets Chloë van Silfhout. Sons of anarchy een van de  in mijn ogen, beste series ooit. Hoe gaaf is het dan dat je tijdens het lezen een connectie ziet met je favoriete serie. De serie is helaas al een tijdje geleden tot een einde gekomen, maar wat mij betreft bellen ze Chloë, want dit verhaal leent zich uitstekend voor een vervolg op de serie. Ik kon het ook niet laten en vroeg Chloë ernaar en ja hoor, het is ook een van haar favoriete series en Esra deed ook haar denken aan Jax. En dat is heel goed te merken.

Ben zuinig op wat je hebt, kijk door de massa heen en de lijn tussen goed en fout is flinterdun, is de boodschap.

Met De donkerste nacht heeft Chloë van Silfhout een briljant veelbelovend debuut neergezet. Een parel van eigen bodem, uniek in zijn soort. Sons of anarchy meets Chloë van Silfhout. IJzingwekkende spanning, een wervelwind aan gebeurtenissen en emoties en zit echt gelikt in elkaar. Bevat alle ingrediënten voor een grandioos doorslaand succes en zindert nog lang na. Wauw! Ik ben fan. En kijk uit naar het verdere werk van Chloë.
Hou jij van politieduo’s, misdaad, spanning, levensechte karakters en onmogelijke liefdes? Lees dit boek!

De donkerste nacht, briljant veelbelovend debuut, parel van eigen bodem. Sons of anarchy meets Chloë van Silfhout. Mustread!



Met dank aan Chloë van Silfhout voor het leesexemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Titel:   Van sixpack tot schoonmoeder, Toscaanse dromen deel 2 Auteur:   Liza van der Peijl Uitgever:   Loft Books Genre:   Feelgood roman V...