donderdag 30 mei 2024

Wensen boven Ruby Lodge - Eline Hazelaar

Titel: Wensen boven Ruby Lodge, Joy serie deel 3
Auteur: Eline Hazelaar
Uitgever: Loft Books
Genre: Feelgood roman
Verschenen: Mei 2024
Beschikbaar: Ebook en Luisterboek
ISBN: 9789047208785 en 9789047208792
NUR: 340
Pagina’s: 307

Jij en ik hadden een slechte start, dat kan gebeuren. Je reed me dan ook bijna omver, maar dat is je allemaal vergeven.

Dierenartsassistente Jutta uit het winterse bergdorp Joy voelt zich veilig in haar cottage in het sneeuwhofje Frozen Court. Wanneer een geheimzinnige nieuwe bewoner zijn intrede doet, wordt de rust bruut verstoord. Wat komt een stadsman doen in de ijzige kou? Zijn er problemen op komst?

Doe je dat altijd? Iemands leven aan flarden snijden, meneer Knife?

Meneer Knife zet Joy flink op zijn kop en Jutta ziet de lastige maar belachelijk knappe paardenchirurg liever gaan dan komen, maar tot haar grote frustratie blijft hij een halfjaar en moet ze ook nog met hem samenwerken. Terwijl Jutta probeert de scherven van haar gebroken hart te beschermen is ze vastbesloten haar relatie met Knife uiterst zakelijk te houden.

Sneeuw golfde over de percelen als een eeuwige, woelige zee die mijn gevoelens weerspiegelden.

Ingehaald door oud zeer uit het verleden, raken ze beide verdwaald in een doolhof van gevoelens. Weten ze in de sneeuwstorm van hun leven, alle obstakels te overwinnen en het vuur in elkaars ogen weer te laten branden?  Zullen hun gebroken harten samensmelten tot één? Zullen ze ware liefde vinden?

Waarom gebruikt je kat mijn trui als mand?
Hij keek naar onze kaplaarzen bij de keukendeur, mijn puzzels op de eettafel, de bos hortensia’s, de half opgegeten cheesecake en ten slotte naar Hobbes, die tevreden snurkte in zijn trui.

Een ding is zeker, iedere beslissing zal hoe dan ook levens veranderend zijn voor hen allebei.

Elke minuut.
Elke seconde.

Vorig jaar verschenen Hoop boven Wisteria Cottage en Dromen boven Moonstone Cabine, het eerste en tweede deel van het Joy vierluik van Eline Hazelaar bij uitgeverij Loft Books. Een geweldig leuke serie waar ik enorm van geniet. Ik kon dan ook niet wachten tot het derde deel, Wensen boven Ruby Lodge zou verschijnen. Speciaal voor de release organiseren Eline en haar uitgeverij een blogtour en ik ben blij dat ik hieraan mee mocht doen. Vandaag deel ik mijn recensie met jullie...

Leuk weetje; Wensen boven Ruby Lodge is Eline's persoonlijke favoriet van de serie. Ik was dan ook zeer benieuwd waarom dat zo was en of ik hetzelfde zou vinden? Ik bedoel de eerste delen waren zo leuk, kan het nóg leuker? Já het kan nog leuker. Ik ben het volledig met Eline eens, deel 3 is tot nu toe ook mijn favoriet. Hij is echt zo leuk.

Wensen boven Ruby Lodge bestaat uit 36 hoofdstukken geschreven in de ik-vorm vanuit hoofdpersonage Jutta Wishbow.
Eline Hazelaar heeft een prachtige en bijzondere schrijfstijl, die bijna poëtisch aandoet. Met haar beeldende manier van schrijven maakt ze de lezer vanaf de eerste bladzijde weer een van de dorpsbewoners van het feeërieke Joy en leest het direct weer oud en vertrouwd, heerlijk genieten. Origineel, humoristisch, romantisch, maar ook een emotioneel randje ontbreekt niet in dit verhaal.

In Wensen boven Ruby Lodge draait het allemaal om Jutta. De dertigjarige Jutta is klein maar fijn en sinds anderhalf jaar werkzaam als dierenartsassistente bij dierenartsenpraktijk Snow, in het wonderschone bergdorp Joy, waar het altijd winter is. Feliz en Jutta vormen samen een goed team en ze doen hun uiterste best om zich zo goed mogelijk over de hulpbehoevende dieren van Joy, te ontfermen.

Jutta woont in haar cottage in het sneeuwhofje Frozen Court, waar haar rust ruw verstoord wordt door de komst van de nieuwe man in town. Paardenchirurg en stadsman meneer Knife komt Joy flink op stelten zetten als geheimzinnige nieuwe huurder van het enige rode huis in het hele dorp, Ruby Lodge. Een paardenfluisteraar in het dorp, iedereen in het dorp is er vol van, de roddels zijn niet van de lucht, de grote vraag die iedereen bezig houdt is wat komt hij doen?

Knife reed Jutta en haar slagroomtaart bijna van haar sokken, hun eerste kennismaking verliep voortreffelijk kunnen we wel stellen. Jutta ziet die lastige man uit de stad liever gaan dan komen, maar hij laat haar niet met rust. En dan moeten ze ook nog gedwongen samenwerken.

Jutta probeert de scherven van haar gebroken hart te beschermen en wil zich geen tweede keer aan hetzelfde mes snijden. Ze neemt zich dan ook voor om niet weer in dezelfde duisternis als een winter geleden neer te storten. Ze weet het zeker, de relatie met Knife moet uiterst professioneel blijven.

Ingehaald door de littekens van oud zeer uit het verleden, raken zowel Jutta als Knife verdwaald in een doolhof van gevoelens. Haar hart bungelt aan een zijden draadje. Zullen twee gebroken harten samensmelten tot één?

Zal Jutta het verhaal achter de littekens ontdekken of blijft het muurtje om haar hart overeind staan? Weten ze alle obstakels te overwinnen en hebben ze een kans? Is ze bereid om alles voor hem op te geven en hem toe te laten in haar leven? Een ding is zeker, deze beslissing zal hoe dan ook levens veranderd voor ze allebei zijn.

Een stadsman en een dorpsvrouw, een onbereikbare liefde?
Hij overduidelijk niet geboren in de winter, zij een magneet die problemen aantrekt.
Acht jaar leeftijdsverschil en oneindig blauwe ogen, weergaloos knap maar uiterst complex. Een storm aan verwarde gevoelens en een band van de gebroken harten. Beide met diepe krassen op hun ziel. Zullen ze het vuur in elkaars ogen weer laten branden en weten ze ware liefde te vinden? Zal Knife ook een Joyer worden?
En de dikke driepotige praktijk kat Hobbes, smelt.

Wauw, wat een liefdevolle hartverwarmende feelgood is dit zeg. Prachtige goed uitgewerkte verhaallijnen en nergens heb je een moment waarin je denkt maar dit is al een derde deel, dit gaat iets teveel op elkaar lijken. Het leuke aan deze serie is namelijk dat in ieder deel een ander personage centraal staat, die je beter leert kennen. In deel één was dat dierenarts Feliz Snow, in deel twee dorpshoofd Jasmijn Winther en in deel drie is dat kleine eigenwijze dierenartsassistente Jutta Wishbow. Ik deed een gok bij Eline voor wie er in deel vier centraal staan en ik had het goed geraden, bij dit deel had ik het ook al bij het juist eind. Het mooie aan deze serie is dat de personages uit eerdere delen ook meedoen en gedurende de verhalen zich verder evolueren.
Je kunt ook heel goed merken dat Eline echt in de serie gegroeid is met haar manier van schrijven, ze wordt echt steeds beter.
Gedurende het lezen hunker je naar de wetenschap van hoe dit verhaal daadwerkelijk in elkaar steekt? Eline weet vrijwel meteen al een verrassende twist aan het verhaal toe te voegen, welke ik totaal niet zag aankomen. Ze heeft een heerlijk en vermakelijk verhaal neergezet, dat een winterse kou sensatie aan een bloedhete dag weet toe te brengen. Een verhaal dat op zijn tijd hilarisch is en je dubbel laat liggen van het lachen tijdens het lezen, waardoor je niet meer kunt stoppen, om die dikke grappige kat en die trui maar ook ontzettend emotioneel waardoor je een traantje moet wegpinken. Over onbereikbare liefdes in sneeuw en ijzige kou en onmogelijke keuzes in een indringend dorpje met nog geen vijfhonderd inwoners, waar iedereen elkaar kent en in nauwlettend in de gaten houdt. Vervlogen dromen, verlangens en tweede kansen. Vriendschap, ontluikende liefdes, hartverwarmend, teder en zacht. Hartstocht en zinderende spanning. Bitter sweet of bitterkoud? Met een sprookjesachtige magische touch.

Ik houd niet van fantasy en niet van sprookjes maar het betoverende sprookjesachtige Joy vind ik fantastisch. Ik hoop dat Eline haar wens ooit in vervulling mag gaan en deze prachtige serie ook op papier zal verschijnen. Ze zullen vast heel mooi shinen in de boekenkast.
Ik kijk alweer uit naar het vierde deel van deze prachtige serie. En ondertussen mag ik mij vermaken met haar nieuwste manuscript, geschreven in een totaal ander genre, maar ook weer echt Eline.

Met Wensen boven Ruby Lodge heeft Eline Hazelaar een betoverend vervolg van de Joy serie neergezet. Een liefdevolle hartverwarmende feelgood met prachtige goed uitgewerkte verhaallijnen, een op zichzelf staand verhaal binnen een vierluik. Waarvan ik toch wel echt adviseer om bij het begin te beginnen, anders mis je een hoop essentiële informatie en begrijp je bepaalde dingen grapjes toch net iets minder goed, de serie is ook veel te leuk om er middenin te springen. Eline haar persoonlijke favoriet, en tot nu toe ook de mijne. Origineel, humoristisch, romantisch, van gieren van het lachen en niet meer kunnen stoppen naar tranende ogen door de verdrietige emotionele sc
ènes. Hunkerend naar de wetenschap hoe dit verhaal in elkaar steekt en met verrassende twists die je niet aan ziet komen. Droom mee in de ijzige sneeuw van het feeërieke Joy en smelt weg in de winterse kou sensatie op een bloedhete dag. Een verhaal met een sprookjesachtige magische touch, heerlijk genieten.

Wensen boven Ruby Lodge, betoverend vervolg, liefdevolle hartverwarmende feelgood met sprookjesachtige touch. Zullen twee gebroken harten samen smelten tot één? Mustread!

★★★★★

Met dank aan uitgeverij Loft Books voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liefde in de schaduw - Lana Lain

Titel:   Liefde in de schaduw Auteur:   Lana Lain Uitgever:   MH Books Genre:   New Adult Verschenen:   Mei 2024 Beschikbaar:   Paperback en...