zondag 30 juni 2024

In het hart van de storm - Anika Riemens

Titel: In het hart van de storm
Auteur: Anika Riemens
Uitgever: Loft Books
Genre: Feelgood
Verschenen: Juni 2024
Beschikbaar: Ebook en Luisterboek
ISBN: 9789047209225 en 9789047209232
NUR: 340
Pagina’s: 275

Vluchtte ik weg van de puinhoop waarin mijn leven was veranderd?
Misschien.
Waarschijnlijk.

Lucy heeft een zware tijd achter de rug, haar rots in de branding bleek niet zo rotsvast te zijn en liet haar keihard vallen. Om haar verleden te ontvluchten en haar gebroken hart te helen reist ze af naar de Schotse Hooglanden om daar de droom van haar ouders te voltooien en een betere versie van zichzelf te worden.

Hoe kom jij aan zo’n klootzak van een baasje, lieverd? vroeg ik hem zachtjes.

In het Schotse Fort William helpt ze de familie Macaulay uit de brand en gaat aan de slag als gastvrouw in hun authentieke Bed and Breakfast. Al snel verovert ze ieders hart, behalve die van neef Noah met wie het ruzie op het eerste gezicht blijkt te zijn.

Een nieuwe donderklap deed de wereld beven.
Ik kon niet bewegen. Ik kon niet ademen. Ik kon niets zien door de zwarte vlekken die voor mijn ogen dansten.

Tijdens de klim van haar leven is Noah de domper op haar vreugde. Wanneer ze samen vast komen te zitten in een onverwachte sneeuwstorm ontstaat een ware beproeving overgeleverd aan de grillen van de natuur en elkaar. Gaat de storm ooit nog liggen?

Nu de nacht was gevallen en de stilte met de duisternis over me heen sloeg, slopen de kwellende herinneringen terug in mijn gedachten.

Wordt het een avontuur om nooit meer te vergeten en wordt het liefde op het tweede gezicht? Of wordt het wonden likken wanneer het verleden op de stoep staat?

De nachtelijke hemel was helder, de sterren groot en fel. Loch Linnhe weerkaatste zacht golvend de kleine lichtjes, alsof duizend vuurvliegjes een nachtelijke dans uitvoerden.

Vorig jaar debuteerde Anika Riemens met haar thriller novelle Tussen waken en slapen. Ik las haar debuut en was daar dermate van onder de indruk dat ik hoopte dat er nog veel moois van haar hand zou verschijnen. Destijds was Anika al bezig met het schrijven van haar nieuwe feelgood, ze vroeg zich af of het genre feelgood eigenlijk wel bij haar zou passen? Ik stond te trappelen van nieuwsgierigheid en in juni was het eindelijk zover, haar feelgood In het hart van de storm verscheen bij uitgeverij Loft Books. Ik mocht het boek vooruitlezen voor de blogtour die uitgever en auteur organiseren. Nou Anika, je hoeft je niet langer af te vragen of het genre wel bij je past hoor, het past je perfect! Wauw wat een prachtig verhaal, echt op en top feelgood! Wat kan deze vrouw schrijven, ik voorzie een groot talent.

Leuk weetje; Anika is groot liefhebber van de natuur en de bergen en dat is goed te merken, ze heeft haar eigen indrukken en ervaringen met het verhaal vervlochten en haar liefde voor Schotland spat van de pagina’s. Ze heeft de Ben Nevis in Schotland, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, die in het verhaal voorkomt, zelf ook beklommen, super stoer!

Ik doe het niet vaak maar laat ik eens beginnen met de titel, wauw die is echt zo gaaf en echt perfect gekozen, bijna net zo indrukwekkend als het verhaal zelf.
In het hart van de storm bestaat uit 39 hoofdstukken geschreven in wisselend perspectief vanuit hoofdpersonages Lucy en Noah. Het verhaal gaat van start met een meeslepend en emotioneel eerste hoofdstuk waarmee de nieuwsgierigheid van de lezer direct wordt gewekt en waardoor je heel snel verder wilt lezen.

Anika Riemens heeft prachtige liefdevolle en empathische schrijfstijl die heerlijk leest. De zorgvuldig gekozen woorden en zinnen die ze op levendige, intrigerende en beeldende wijze met een vleugje humor, presenteert geven een perfecte flow aan het verhaal, waardoor je zelf ook bijna in de Schotse geruite B&B aanwezig bent en je helemaal opgaat in het verhaal en je er heerlijk van kunt genieten.

We maken kennis met Lucy en Noah. De drieëntwintigjarige Nederlandse Lucy Donovan uit Breda heeft het in haar jonge leven niet makkelijk gehad. Ondanks alles dacht ze haar veilige thuishaven bij Chris te hebben gevonden. Helaas liet hij haar achter met een gebroken hart en stortte haar wereld in. Om terug op adem te komen, haar hart en ziel te laten helen en een betere versie van zichzelf te worden is het tijd om de pijnlijke herinneringen achter zich te laten. En waar kan dat beter dan in de prachtige Schotse Hooglanden? Een romantische reis die ze eigenlijk samen zouden maken, wordt een vlucht uit de realiteit in haar eentje. Ze zet haar appartement te huur en laat haar broer Nathan en beste vriendin Anne achter en reist af naar het Schotse Fort William om daar een nieuwe start te maken.

Lucy gaat aan de slag als manusje van alles in de kleine authentieke B&B Macaulay Guest House, om het oudere echtpaar Macaulay te ontlasten. Haar nieuwe thuis voor het komende jaar, waar ze op de kleine zolderkamer mag verblijven. Al snel is iedereen dol op de lieve knappe Lucy maar daar denkt Noah Macaulay, neef van de familie, anders over. Het is ruzie op het eerste gezicht, de bijna botsing heeft een onuitwisbare indruk op beide achtergelaten of wordt het liefde op het tweede gezicht en behoort vrede sluiten ook nog tot de mogelijkheden?

Wantrouwen is dankzij de demonen uit zijn verleden zijn tweede natuur geworden. Een doorgaans charismatische man maar in haar buurt een ontzettende draak. Toch hebben ze meer met elkaar gemeen dan ze zelf in eerste instantie dachten. Wanneer Lucy aan de grootste klim van haar leven gaat beginnen is Noah de domper op haar vreugde, ze had hier zo naar uitgekeken. Wanneer het noodweer toeslaat en ze samen vast komen te zitten in een onverwachte sneeuwstorm, zit er niks anders op dan de grillen van de natuur te doorstaan en te wachten tot de storm gaat liggen. Een ware beproeving in het hart van de storm, die mogelijke fundamentele veranderingen in hun versplinterde zielen teweeg brengt. Wordt het een avontuur om nooit meer te vergeten en zal hun innerlijke storm tot bedaren komen? Of was dit gedoemd om te mislukken?

Wat een bijzondere magische locatie heeft Anika voor haar verhaal gekozen. De adembenemende ongerepte natuur van de Schotse Hooglanden, je zou er zelf op slag verliefd op worden. Je kan goed merken dat Riemens zelf in Schotland is geweest en goede research heeft gedaan, haar liefde voor Schotland is voelbaar. Het leuke is dan ook dat de plaatsen echt bestaan, als je wilt kan je er zo naartoe. Dit geeft het verhaal een realistische touch. Het liefdevolle verhaal kent prachtige en origine verhaallijnen en karakters en is zo teder en empathisch geschreven, waarbij Anika echt onder de huid van de personages is gekropen, zodat het bijna voelt alsof je er zelf bij bent in hun innerlijke storm.
Lucy, de kleine daredevil, met haar hart van goud, alles en iedereen verbleekt naast haar, ze moet het alleen zelf nog durven inzien. Player Noah met zijn ogen als vloeibaar goud en al zijn diepere duistere lagen, een dominante botte man met een uiterst gevaarlijke reputatie maar tevens reddingswerker waarvoor hij zijn levens dagelijks in de waagschaal legt om levens te redden. Bonny en haar eigenwijze man Logan, hartelijke warme mensen die het zwaar hebben maar hun liefde overwint de zorgen. Nichtje Kylee, een tikkeltje dramaqueen maar een super vriendin. En Allison, echt zo knap gedaan, hoe ze het voor elkaar heeft gekregen dat ze het bloed onder je nagels uit weet te krijgen, je zou haar bijna willen slaan en aan haar perfecte haren willen trekken. De lieve schattige Archie, het hondje en Scottie, het lammetje geven net dat beetje extra aan het verhaal, echt I love Lucy en Noah en Scottie en Archie. En ook in dit verhaal komt de liefde voor dieren van Anika meer dan ooit terug.
Een speciaal verhaal over jezelf kunnen en mogen zijn, zelf ontwikkeling en verder gaan naar een ingrijpende gebeurtenis. Over familie, vriendschap, loslaten en toelaten, liefde, prioriteiten, emoties, kwetsbare momenten en verlangens.
Als een ware beproeving dwars door de elementen van de natuur is het echt een wervelstorm aan emoties waarin je heen en weer geslingerd wordt en je echt geen idee hebt welke kant het op zal gaan? Drama, een emotioneel randje, een mystieke touch, romantiek en humor, het  bevat alle ingrediënten die een echte op en top feelgood behoeft.

Met In het hart van de storm heeft Anika Riemens een prachtige liefdevolle en bijzondere feelgood roman neergezet. Met originele verhaallijnen en levendige karakters, zo teder en empathisch geschreven in een magische setting van Schotland en al zijn charmes, waarin de liefde voor het land en dieren voelbaar is. Als een ware beproeving dwars door de elementen van de natuur is het echt een wervelstorm aan emoties waarin je heen en weer geslingerd wordt en je echt geen idee hebt welke kant het op zal gaan? Met een mix van drama, mystiek, romantiek en humor bevat het alle ingrediënten van een echte op en top feelgood. Een genre dat haar past als een extra huid.

In het hart van de storm, prachtige liefdevolle bijzondere feelgood. Een ware beproeving dwars door de elementen van de natuur, een wervelwind aan emoties maakt een onvergetelijke reis door de Schotse Hooglanden. M
et een perfecte mix aan ingrediënten voor een op en top feelgood. Mustread!

★★★★★

Met dank aan uitgeverij Loft Books voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Omdat ik altijd al de jouwe was - Emma Anna

Titel:   Omdat ik altijd al de jouwe was Auteur:   Emma Anna Uitgever:   Emma Books Genre:   Age gap guardian romance Verschenen:   Maart 20...