donderdag 20 juni 2024

Verlangen naar New York - Sara Goossens

Titel: Verlangen naar New York
Auteur: Sara Goossens
Uitgever: MH Books
Genre: New Adult
Verschenen: Juni 2024
Beschikbaar: Paperback en Ebook
ISBN: 9789492792495
NUR: 343
Pagina’s: 274

Aurora betekent ochtendgloren of dageraad. Al voor je geboorte wist ik dat je steeds iedere ochtend mijn zonnetje in huis zou zijn. Lieve Aurora, blijf dat zonnestraaltje voor altijd.

Van kind af aan heeft Charlotte een grote droom, journalist worden en het allerliefst in haar droomstad, New York City. Als volwassen vrouw probeert ze haar Amerikaanse droom te realiseren, maar dit gaat niet zonder slag of stoot, zichzelf in de nesten werken is immers haar specialiteit.

Ze laat de laars op de grond vallen en ik duik ernaar alsof ik een drenkeling uit het water ga redden.

Dromen zijn bedrog, in werkelijkheid blijkt haar baas bij Wall Street Journal een norse man met meerdere persoonlijkheden en kanten. Waar heeft ze zich ingestort? In de bar ontmoet ze John, een beroemde basketbalspeler die haar wel wel ziet zitten en haar inwendige vuur aanwakkert. Waarna ze in het volgende wespennest beland. Maar die oude brompot Nicholas fascineert haar toch enorm, hij is onuitstaanbaar en onweerstaanbaar tegelijk en doet haar branden van verlangen. Weet Charlie zijn charmes te weerstaan?

Een vlinderachtig gefladder in mijn buik kondigt immers aan dat de werkelijkheid hier en nu is.

In totale verwarring zoekt ze steun bij haar beste vriend Michiel, voor wie ze enkel vriendschap voelt, toch? Een onverwachte zwangerschap gooit roet in haar toekomstperspectief. Bovendien heeft ze geen enkel idee wie de vader is van haar ongeboren kind?

Dat is het hem net, ik ben en blijf een simpel Belgisch meisje dat verliefd is op New York.

Zoekend naar de waarheid zal Charlie een vreselijke keuze moeten maken, met wie wil zij op zijn Amerikaans exclusief zijn? En wordt dat een keuze met haar verstand of met haar hart? Bij wie vindt ze de geborgenheid van een thuis? En is dat in Leuven of Amerika?

My eyes are caught in your gaze all over again. We were love drunk waiting on a miracle. Trying to find ourselves in the winter snow.

Sara Goossens vormde eerst een schrijfduo samen met haar vriendin Nikky onder de naam Fiona Gothfield. In verband met tijdgebrek hebben de dames besloten dat Sara in haar eentje verder zou gaan met schrijven en het eerste resultaat hiervan is Verlangen naar New York, een New Adult die uitgegeven wordt door MH Books. Ik mocht Verlangen naar New York voor verschijning proeflezen en mijn eerste kennismaking met Sara’s schrijfwerk is een aangename geworden, ik kijk uit naar haar volgende werk.

Verlangen naar New York heeft een bijzondere opmaak en is opgedeeld in 4 delen. De korte hoofdstukken hebben een titel die een kleine indruk geeft waarover het hoofdstuk gaat, met een mooi vormgegeven opmaak. Het verhaal speelt zich af in wisselende tijdspanne, het heden, het verleden en de toekomst. Er zijn veel verspringingen in tijd dus je moet goed bij de les blijven. We beleven het verhaal vanuit hoofdpersonage Charlotte. De cursieve teksten, de hersenflitsen van Charlotte geven een origineel effect aan het verhaal, erg leuk gedaan. Het verhaal gaat van start met een heftige aangrijpende en meeslepende proloog met een emotionele lading, de nieuwsgierigheid van de lezer is direct gewekt waardoor je snel verder wilt lezen.

Sara Goossens heeft een erg aangename schrijfstijl, een emotionele maar ook humoristische en passionele manier van schrijven, vol diepgang, neemt ze je op beeldende wijze mee  op Charlottes avontuur naar New York vol twists en keerpunten. Hiermee weet ze haar lezers te prikkelen en aan het verhaal gekluisterd te houden.

In Verlangen naar New York maken we kennis met Charlotte Peters uit het Belgische Leuven. Het verhaal strekt zich uit gedurende verschillende fases in haar leven. De jonge Charlie als zestienjarig meisje, ingrijpende gebeurtenissen in haar leven die levensbepalend zijn geweest voor haar verdere ontwikkeling in haar leven, alsook de volwassen vrouw die ze uiteindelijk geworden is. Charlie doomt van jongs af aan van een carrière als journalist, en het allerliefst in de stad van haar dromen, daar waar dromen tot leven komen, New York. Zou het lukken om haar eindstage als journalistiekstudent te mogen volbrengen bij Wall Street Journal in New York?

Charlotte reist af naar America vastbesloten om haar American Dream waar te maken. Maar in werkelijkheid blijkt haar baas een wispelturige man te zijn die er een sport van maakt om haar af te blaffen. Niet echt iets waar je warm van wordt, is dit nu waarvoor ze iedereen achter zich liet? Van droom naar desillusie? Wanneer ze in the bar, off al places een man tegen het lijf loopt, de beroemde basketbalspeler John DiBartemoleo, stort ze zich in het volgende wespennest.

Charlie die nog nooit eerder een lange serieuze relatie heeft gehad, wisselt mannen in als onderbroeken. Nicholas, haar vijftienjaar oudere baas, blijkt stiekem toch meer te zijn dan een irritante rotzak, hij fascineert haar enorm. Hij is onweerstaanbaar en onuitstaanbaar tegelijk en de toxische aantrekkingskracht is groot. Maar niets mag haar glansrijke carrière in de weg staan.

En dan is daar ook nog haar beste vriend Michiel, voor wie ze louter vriendschap voelt, toch? Wanneer ze dan ook nog zwanger blijkt te zijn en ze geen enkel idee heeft wie de vader van haar ongeboren kind is, heeft ze het weer mooi voor elkaar. En is ze hard op weg om alles eigenhandig om zeep te helpen.

Op zoek naar de waarheid moet Charlotte onmogelijke keuzes maken, zal ze luisteren naar haar hart of kiest ze met haar verstand? Is er een toekomst weggelegd voor een simpel Belgisch meisje in Amerika of kiest ze voor de veilige thuishaven van haar eigen land? Aan wie behoort haar hart en in welke droom zal ze stappen? Bij wie zal ze thuiskomen?

De verhaallijnen en karakters zijn boeiend en levendig. Sara weet zo onder de huid van de personages te kruipen, dat je Merel irritant vindt ondanks dat ze niets verkeerd doet, vanwege haar relatie met Michiel, maar dat je wil dat Charlie die krijgt, ondanks dat ze haar kansen verspild heeft, maar ook weer niet, kortom de verwarrende gevoelens en emoties worden ook op de lezer overgebracht.
Het verhaal gaf me een beetje The Bold Type vibes, een serie, die ik geweldig vind, dus dat is alleen maar een compliment.
Goossens slingert je gedurende het lezen continu op en neer qua emoties en weet het verhaal door middel van cliffhangers en twists bijna ondraaglijk spannend te houden en je zodoende aan de bladzijdes gekluisterd te houden, je hebt tot het einde toe geen idee hoe het gaat aflopen en hunkert naar het verlossende antwoord?
Een verhaal met een diepere laag en een emotionele diepgang, waarbij de brieven een extra dimensie toevoegen aan het geheel. De jonge en de volwassen Charlie en de ontdekkingsreis naar zichzelf, de ontwikkeling die ze doormaakt. De innerlijke dialogen in de vorm van de hersenspinsels geven een extra touch aan het verhaal. Allemaal heel origineel gedaan.
Ga mee op Charlies grote avontuur naar New York een emotionele en beladen rit vol uiterste emoties, met een aangename dosis humor, over familie en vriendschap, verlies, rouw en verdriet, carrière, verliefdheid en liefde en ontembare passie, relatieperikelen, intriges en jaloezie, dromen, avonturen en reizen, grenzen verleggen, ideaalbeelden, loslaten en toelaten, maar ook over verwachtingen, onmogelijke keuzes en misverstanden.

Met Verlangen naar New York heeft Sara Goossens een unieke fancy New Adult neergezet. Een emotionele rit, waarin je heen en weer geslingerd wordt tussen uiterste emoties. Met boeiende levendige verhaallijnen en dito karakters, vol diepgang en ondraaglijke spanning in de vorm van twists en keerpunten, waar je hunkert naar het verlossende antwoord op de vraag voor wie Charlotte zal gaan kiezen? Een verhaal met een extra dimensie. Vol emoties, spanning, sensatie, humor en passie. Een geslaagde eerste kennismaking.

Verlangen naar New York, unieke fancy New Adult, een emotionele rit vol uiterste emoties met een extra dimensie. Wordt het liefde of louter lust in Amerika of Leuven?

★★★★1/2

Met dank aan uitgeverij MH Books voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Omdat ik altijd al de jouwe was - Emma Anna

Titel:   Omdat ik altijd al de jouwe was Auteur:   Emma Anna Uitgever:   Emma Books Genre:   Age gap guardian romance Verschenen:   Maart 20...