dinsdag 8 oktober 2024

De surpiseparty - Martine Hoogschagen

Titel: De surpriseparty, Verhalenbundel Het boekevent
Auteur: Martine Hoogschagen
Uitgever: MH Books
Genre: Feelgood verhalenbundel
Verschenen: Augustus 2024
Beschikbaar: Paperback en Ebook
ISBN: 9789492792617 en 9789492792647
NUR: 343
Pagina’s: Totaal 168

Uitgeverij MH Books organiseerde dit jaar een feelgood schrijfwedstrijd, de top 3 van de winnende verhalen zijn tezamen verschenen in de feelgood verhalenbundel Het boekevent met als gezamenlijke noemer het boekevent. De gelukkige winnaars zijn Martine Hoogschagen, Cynthia Zwagemaker en Loraine Ots. Ik mocht de verhalenbundel lezen en recenseren, lees met me mee...

Martine Hoogschagen schreef meerdere boeken en verhalen en debuteerde in 2022 met haar verhaal in de verhalenbundel Lentekriebels bij uitgeverij Ellessy. Vorig jaar verscheen haar debuutroman Nonchalant, het eerste deel van de Zorgeloos-serie. De surpriseparty is mijn eerste kennismaking met haar werk.

De surpriseparty telt ongeveer 51 bladzijdes en bestaat uit 13 korte hoofdstukken geschreven vanuit hoofdpersonage Anouk en gaat van start met een grappig eerste hoofdstuk.

Martine Hoogschagen heeft een aangename en leuke schrijfstijl waarmee ze je aan haar verhaal gekluisterd houdt.

Er zijn twee goede criminelen aan ons verloren gegaan.

In De surpriseparty maken we kennis met Anouk, John en Michelle. Anouk en John vieren binnenkort hun vijfjarig jubileum. Anouk is dolgelukkig met haar vriend, maar de laatste tijd zit het hem niet zo mee. Hij heeft wel een verzetje verdiend, dus om hem te verrassen wil ze een surpriseparty voor hem organiseren. Het spreekt natuurlijk voor zich dat dat een groot geheim moet blijven!

Haar beste vriendin Michelle wordt in haar snode plannen betrokken, en wat is er nu beter dan het boekevent in Tiel als alibi? Helaas verloopt niet alles volgens plan en is er iemand die roeit in het eten van hun plannen strooit.

Lukt het Anouk om haar verrassing te redden?

Zoals ik al zei, eigenlijk zijn korte verhalen en novelles niet echt mijn ding, uitzonderingen daargelaten, ik vind het vaak jammer wanneer ik net helemaal in een verhaal zit dat het dan alweer te einde is, daarom alleen al lees ik liever een dikker boek. Toch is het soms juist ideaal voor als je weinig tijd hebt en je toch wilt lezen, even snel een kort verhaal tussendoor. Daarvoor is deze verhalenbundel bij uitstek geschikt. Zo knap ook, een heel verhaal met zo weinig woorden.

Drie verschillende auteurs binnen het feelgood genre en drie totaal verschillende verhalen met precies hetzelfde thema boekevent, hoe knap is dat gedaan!

Martine Hoogschagen heeft met De surpriseparty een vermakelijk tussendoortje neergezet, een origineel verhaal met verrassende wendingen. Met leuke personages en grappige misverstanden in een op handen zijnde relatiecrisis waarin uiteindelijk de liefde en vriendschap ook niet mogen ontbreken.

De surpriseparty, vermakelijk origineel kort verhaal met verrassende wending, humor, misverstanden en een op handen zijnde relatiecrisis, vol liefde en vriendschap.

★★★★

Met dank aan uitgeverij MH Books voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Oog in oog - Anita Kroef

Titel:   Oog in oog Auteur:   Anita Kroef Uitgever:   Godijn Publishing Genre:   Psychologische thriller Verschenen:   Juni 2024 Beschikbaar...