dinsdag 8 oktober 2024

Het debuut - Loraine Ots

Titel: Het debuut, Verhalenbundel Het boekevent
Auteur: Loraine Ots
Uitgever: MH Books
Genre: Feelgood verhalenbundel
Verschenen: Augustus 2024
Beschikbaar: Paperback en Ebook
ISBN: 9789492792617 en 9789492792647
NUR: 343
Pagina’s: Totaal 168

Uitgeverij MH Books organiseerde dit jaar een feelgood schrijfwedstrijd, de top 3 van de winnende verhalen zijn tezamen verschenen in de feelgood verhalenbundel Het boekevent met als gezamenlijke noemer het boekevent. De gelukkige winnaars zijn Loraine Ots, Cynthia Zwagemaker en Martine Hoogschagen. Ik mocht de verhalenbundel lezen en recenseren, lees met me mee...

Het debuut is letterlijk het debuut van Loraine Ots. Een waarna ik heel benieuwd was, Loraine is net als ik namelijk ook als recensente begonnen en ik vind het bewonderenswaardig om te zien wanneer een recensent zijn of haar schrijfskills tot ontwikkeling weet te brengen.

Het debuut is een kort verhaal dat ongeveer 56 pagina’s telt en bestaat uit 9 korte hoofdstukken geschreven vanuit hoofdpersonage Macy. En gaat van start met een hilarisch eerste hoofdstuk, waardoor je direct verder moet lezen.

Loraine Ots heeft een vlotte, eigentijdse, hilarische schrijfstijl en een levendige fantasie waardoor er ontzettend leuk en grappige verhaal ontstaat.

Sommige mensen verdienen een high five... met een stoel. Helaas valt dat onder mishandeling.

In Het debuut maken we kennis met Macy Adams. Macy is schrijfster van haar debuutroman Love Letters. Ze kan het nog steeds niet geloven, haar boek als bestseller binnen het romance genre, zelfs buiten de landsgrenzen scoort ze goed. Hierdoor heeft ze de lat voor zichzelf hoog gelegd, zal haar tweede boek net zo goed worden ontvangen of faalt ze gigantisch?

Macy droomt ervan om fulltime schrijfster te kunnen zijn en haar saaie baan bij Menning Design aan de wilgen te kunnen hangen, zodat ze van haar vervelende baas verlost is. Wanneer ze geselecteerd wordt voor het Romance Booklovers Event in de jaarbeurs in Utrecht kan ze haar geluk niet op. Haar beste vriendin Iris heeft een grandioos idee en samen strikken ze Michael, het covermodel van haar debuutroman, als eyecatcher voor het event.

Flirtende mooiboy Michael blijkt de blamage van de eeuw te zijn en is alles behalve hoffelijk, denigrerend, onbeschoft en onredelijk zijn meer op zijn plaats. Gelukkig kan niets hun girls trip verpesten. Als stranger Levi, de fotograaf, opeens voor haar neus staat, weet ze niet waar ze moet kijken.

Lukt het Macy om haar schrijfdroom waar te maken?

Het debuut is mijn favoriet van de bundel. Loraine schrijf asjeblieft verder, jouw schrijfstijl is genieten, uniek en anders, heerlijk.
Het verhaal kent een mooie opbouw en een verrassende wending en heel veel hilarische humor waardoor je in een deuk ligt van het lachen. Bij sommige stukken voelde ik tenenkrommende ergernis, echt zo knap hoe ze zich heeft ingeleefd in zo’n kort verhaal. Een humoristisch verhaal en leuke karakters extrovert versus introvert, perfectionist versus chaoot. En passie en romantiek in vele vormen.
Loraine haakt in op de voordelen van sociale media en de struggles die bij het schrijven van een eigen boek komen kijken. De keuze voor een uitgever of een boek in eigen beheer uitbrengen en de bijkomende vooroordelen en het onbegrip. Het werken voor een baas versus fulltime schrijven. De impact van negatieve reacties en de zenuwen en spanningen om niet goed genoeg te presteren . De liefde voor de boekcommunity spat er ook vanaf.
Loraine wees als Macy en volg je droom. Ik kijk uit naar je volgende schrijfwerk.

Drie verschillende schrijfsters en drie totaal andere korte verhalen met als gezamenlijk onderwerp het boekevent en daarnaast komen liefde en vriendschap ook in alle drie de verhalen terug. Alle drie vermakelijk op hun eigen charmante manier. Al met al een geslaagd succes Het boekevent de verhalenbundel.

Het debuut, geslaagd debuut, mooie opbouw, verrassende wending en heel veel hilariteit met passie in vele vormen. Volg je dromen.

★★★★1/2

Met dank aan uitgeverij MH Books voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Oog in oog - Anita Kroef

Titel:   Oog in oog Auteur:   Anita Kroef Uitgever:   Godijn Publishing Genre:   Psychologische thriller Verschenen:   Juni 2024 Beschikbaar...