dinsdag 14 mei 2024

Oppas gezocht - Sabine Zwaan

Titel: Oppas gezocht
Auteur: Sabine Zwaan
Uitgever: Kabook Uitgevers
Genre: Feelgood roman
Verschenen: Mei 2024
Beschikbaar: Paperback en Ebook
ISBN: 9789083330624 en 9789083330686
NUR: 340
Pagina’s: 300

Allemaal eigenschappen waar mijn hart sneller van ging kloppen. Nu heb ik ook hartkloppingen, maar dat heeft niets meer met verliefdheid te maken.

Als Sophie denkt dat haar dag niet nog rampzaliger kan worden bereikt ze de bodem van de put. Haar leven blijkt een grote leugen, waardoor ze in een klap zowel haar huis, haar baan én haar relatie kwijt is. Dag leven, hallo waardeloze toekomst. Hoe moet ze hier ooit nog uitkomen?

Sorry, daar kan ik je niet mee helpen. De gebruiksaanwijzing voor de keukenapparatuur kan ik je geven, maar die van de kinderen niet.

Roddeltante van de buurt heeft dé oplossing voor haar, familie Clarke van het luxueuze vijf steren Clarke Hotel zoekt een kinderjuffrouw voor hun drietal. Een gigantisch salaris en onderdak waarmee haar problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Sophie heeft alleen écht niets met kinderen, moet ze hier wel aan beginnen?

Ze hangt op en ik smijt mijn nieuwe smartphone door de kamer. Meteen daarna ren ik achter het mobieltje aan om te kijken of het niet beschadigd is.

Slapend rijk worden klinkt haar als muziek in de oren, alleen die kinderen... die maken haar het leven behoorlijk zuur. Het is dan ook niet voor niets dat ze kinderjuffen bij de vleet verslijten. En wat als de man van haar dromen denkt dat ze een ordinaire geldwolf is, die uit is op zijn geld? Wat moet daar nu weer mee?

Met andere woorden: ik ben in de hemel. En beneden is de hel.

Zal Sophie haar oppas skills weten te ontwikkelen en lukt het haar om de Clarke kroost te temmen?

Is het echt zo verkeerd om nu al naar andere banen te kijken? Ik wil de kinderen niet bij het grofvuil zetten... al willen zij dat wel met mij doen.

Sabine Zwaan is de winnares van de Summer Romance Schrijfwedstrijd 2023 van uitgeverij Kabook Uitgevers, ze won daarmee een boekencontract en Oppas gezocht is het daarvan het  resultaat. Daarnaast heeft Sabine een Young Adult en diverse novelles op haar naam staan. Speciaal voor de release van haar nieuwste boek organiseren uitgever en schrijfster een blogtour en ik mocht mee doen. Ik was erg benieuwd naar het verhaal en vandaag vertel ik jullie wat ik ervan vind...

Oppas gezocht bestaat uit 15 lange hoofdstukken geschreven vanuit hoofdpersonage Sophie Johnson. Het verhaal gaat gelijk grappig van start en heeft iets magisch waardoor je direct in het verhaal gesleurd wordt en je het in een ruk wil uitlezen. Zwaan sluit af met een epiloog.

Sabine Zwaan heeft een magische schrijfstijl die vlot, levendig, beeldend en grappig is te benoemen. Waardoor je alle hilarische maar ook serieuze momenten zo voor je ziet.

In Oppas gezocht maken we kennis met de negentwintig jarige Sophie. Net als ze denkt dat haar rampzalige dag niet nog erger kan worden, bereikt ze het ultieme dieptepunt en is ze voor de tweede keer in haar leven alles kwijt. Haar relatie met Patrick blijkt een grote leugen. Verantwoordelijkheid en integriteit komen niet in zijn woordenboek voor met als gevolg een uithuisplaatsing. Sophie is veel te goed van vertrouwen, hij heeft voor dit alles vast een logische verklaring, dit berust allemaal op een misverstand, dit zou hij nooit doen toch? Tot overmaat van ramp wordt ze ook nog gedumpt. En alsof dat nog niet alles was, verliest ze ook nog haar baan. Geen huis, geen vriend, geen baan, dag leven, hallo onzekere toekomst. Ze ziet het even niet meer zitten. Alles komt tegelijk, ze heeft per direct een nieuw onderkomen nodig, dat kan niet zonder inkomsten dus ze heeft ook zeer dringend een baan nodig, zodat ze haar leven weer op orde krijgt. Mevrouw Leila, de roddeltante van haar oude buurt heeft dé oplossing voor haar, de rijke familie Clarke, van het hemelse vijf sterren Clarke Hotel is op zoek naar een kinderjuffrouw voor hun drietal. Ze bieden een gigantisch salaris en onderdak, iets waar ze geen nee tegen kan zeggen, daarmee zijn in een klap al haar problemen opgelost. Er is alleen één probleem, Sophie heeft niets met kinderen, is dit nou wel zo’n goed idee? Slapend rijk worden klinkt als een droombaan, maar dat blijkt in de praktijk toch vies tegen te vallen, het is niet voor niets dat alle kinderjuffen hard wegrennen. De kinderen testen haar uit en drijven haar tot waanzin. Is ze slechts de zoveelste oppas of lukt het haar om oppas skills te ontwikkelen en de Clarke kroost te temmen?
En wat als de man van je dromen denkt dat je een ordinaire geldwolf bent die op zijn geld uit is, wat doe je dan?

Eerlijk gezegd had ik een beetje schrik om aan dit boek te beginnen, niet omdat hij me niet super leuk leek, maar omdat ik recent nog een boek heb gelezen over een jonge vrouw die als oppas bij een rijke familie aan de slag gaat en die vond ik zo geweldig leuk. Dus ik hoopte dat deze minstens even leuk of zelfs nóg leuker zou zijn. En dat is gelukt! Oppas gezocht is echt super leuk. En ondanks dat beide boeken over een oppas/nanny gaan, zijn ze toch totaal verschillend.

Oppas gezocht is verrassende en héle leuke humoristische vermakelijke feelgood roman vol gênante momenten die een lach op je gezicht toveren. Heerlijke goed uitgewerkte verhaallijnen en karakters.

Naïeve Sophie, negentwintig en dubbel genaaid. Ze brengt zich geregeld in lastige posities door haar eigenwijze en opvliegende karakter, inclusief scheldkanonnades in het Frans waarvan ze denkt dat niemand het kan verstaan en haar losse handjes als iets haar niet zint. Haar domme onbezonnen ex Patrick, de teleurstelling van de eeuw. Rommelkont en feestbeest Lynn, haar beste vriendin en receptioniste van het hotel. De Clarke kinderen, Wervelstorm Ava van zestien, een populair bemoeizuchtig brutaal nest, Mason van dertien en zijn Spiderman onesie en de verwende baaskop Chloë van acht, waaraan ze haar handen vol heeft. En Sem, de oom van haar oppaskinderen, van hem krijgt ze al helemaal geen hoogte. Dit alles zorgt voor een hoop hilariteit. Maar het verhaal is niet alleen maar grappig, Sophie heeft iets vreselijks meegemaakt waardoor ze geworden is wie ze nu is. Daarnaast zorgt Sabine ook voor een vleugje romantiek. En de herkenning van de vliegangst. En dat mobieltje, hilarisch. Vol misverstanden, struggles, oordelen en vooroordelen maar ook geluksmomentjes.
Humor, drama en romantiek maakt samen een magisch verhaal wat je het liefst wanneer de tijd het toelaat, in een ruk uit wil lezen. Ik zeg doen!

Met Oppas gezocht heeft Sabine Zwaan een verrassende, amusante, komische feelgood roman neergezet. Met heerlijke goed uitgewerkte verhaallijn en karakters. Humor, drama en romantiek maakt samen een magisch verhaal, dat je met een lach op je gezicht in een ruk uit wil lezen. Ik kijk uit naar de volgende feelgood van Sabine.

Oppas gezocht, verrassende amusante komische feelgood. Humor, drama en romantiek maakt samen een magisch verhaal. Weet 
Sophie haar oppas skills te ontwikkelen en de kroost te temmen?

★★★★

Met dank aan uitgeverij Kabook Uitgevers voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Omdat ik altijd al de jouwe was - Emma Anna

Titel:   Omdat ik altijd al de jouwe was Auteur:   Emma Anna Uitgever:   Emma Books Genre:   Age gap guardian romance Verschenen:   Maart 20...